20 Mart 2013 Çarşamba

HUMUS


Humus bir Ortadoğu mezesidir. Houmous ve Hummus olarak da yazılıp okunur. Hummus Arapça nohut anlamına gelmektedir.

Daha çok Arap ülkelerinde yapılmakla birlikte Türkiye, Ermenistan, Lübnan ve Yunanistan'da da geleneksel bir yemek olarak yapılıp tüketilir. Son yıllarda Avrupa ve Amerika'da da popüler bir ürün olmuştur. Humus Ortadoğu'da pide, domates ve salatalıkla yenen bir kahvaltılık, ana yemek öncesi iştah açıcı bir atıştırma veya kendi başına bir öğün iken Avrupa ve Amerika'da cipsle birlikte tüketilen bir meze haline gelmiştir .                                                           
                                                                MALZEMELER



                                1 Su bardağı haşlanmış ve kabukları alınmış nohut
                                                   1 /2 su bardağı tahin
                                                bir kahve fincanı sıvıyağ
                                                              bir limon
                                               isteğe göre bir kaç diş sarımsak
                                                                  tuz
                                                         kırmızıtoz biber
                                                               kimyon
YAPILIŞI

Haşlanmış nohutları rondoda toz haline gelinceye kadar ezdim.içine diğer malzemeleri karıştırdım ve hepsini birlikte tekrar rondodan geçirdim.İşte bu kadar.....



3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık canım.nefis görünüyor.sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık Bernacım, ayrıca yorumun için de teşekkür ederimm :)
sevgiler..

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlıkçok güzel görünüyor bende deneyeceğim

Related Posts with Thumbnails