14 Temmuz 2012 Cumartesi

PRATİK BÜZGÜLÜ BÖREK (YALANCI MİDYE BÖREĞİ)



Herkese mutlu ve huzurlu bir gün dileğiyle ,bir önceki yazımda paylaştığım kahvaltı sofrasının  beğenilen böreğinin tarifini  sizlerle  paylaşacağım.Birkaçkez yaptım ama sizlerle paylaşmak bugüne kısmetmiş.Hatta  bazı fotoğraflarda önceki yaptıklarımdan.



Çok pratik ve kıtır kıtır lezzetli böreğimizin yapım aşamalarını da fotoğraflandırdım.


MALZEMELER

Ne kadar yapmak istersiniz yufka
dilediğinz iç malzemesi
sosu için sulandırılmış sıvıyağ

YAPILIŞI
Yufkalar üst üste koyulur ve 4 ' bölünür,1 adet yufkadan 4 adet üçgen parça elde ediyoruz. Her bir üçgen parça sivri köşesi önümüze gelecek şekilde tek tek tezgaha serilir ve yağ ve su karışımı sostan yeteri kadar yufkanın üzerine sürülür.

                                   Sivri ucu yukarı tam ortaya kadar iterek büzülür,

 

Ortadan büzdüğümüz yufkanın her iki ucu aşağıya kadar katlanır.Ve hafifce üst üste bindirilir.Uç kısma yeteri kadar iç malzeme koyulur.


 
Yan kenarlar hafifçe katlanır ve  rulo şeklinde sarılır...


ve ters çevrilir .Gördüğünüz gibi çok pratik ve hoş bir görüntü...
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırında pişirilir.


6 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

arada bende yaparım hem şık hemde leziz bir börek oluyor,ellerine sağlık canım...

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

çok şık,ellerine sağlık canım...

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Eeee, her işin bir püf noktası varmış demek ki:)) Ellerine sağlık Bernacım, çok şık gerçekten..

ŞÜKRAN dedi ki...

Canım merhabalar hayırlı ramazanlar olsun büzgülü veya midye böreğini bende defalarca yaptım çok beğenilen ve bir o kadar da güzel kolay börek oluyor gerçektende. seninde eline sağlık. sevgiyle kal.

aleyna dedi ki...

canım bunlar çok güzel görünüyorlar :)

votka dedi ki...

teşekkürlerr. ellerine sağlık!

Related Posts with Thumbnails