Herkese mutlu ve huzurlu bir gün dileğiyle ,bir önceki yazımda paylaştığım kahvaltı sofrasının beğenilen böreğinin tarifini sizlerle paylaşacağım.Birkaçkez yaptım ama sizlerle paylaşmak bugüne kısmetmiş.Hatta bazı fotoğraflarda önceki yaptıklarımdan.
Çok pratik ve kıtır kıtır lezzetli böreğimizin yapım aşamalarını da fotoğraflandırdım.
MALZEMELER
Ne kadar yapmak istersiniz yufka
dilediğinz iç malzemesi
sosu için sulandırılmış sıvıyağ
YAPILIŞI
Yufkalar üst üste koyulur ve 4 ' bölünür,1 adet yufkadan 4 adet üçgen parça elde ediyoruz. Her bir üçgen parça sivri köşesi önümüze gelecek şekilde tek tek tezgaha serilir ve yağ ve su karışımı sostan yeteri kadar yufkanın üzerine sürülür. Sivri ucu yukarı tam ortaya kadar iterek büzülür,
Ortadan büzdüğümüz yufkanın her iki ucu aşağıya kadar katlanır.Ve hafifce üst üste bindirilir.Uç kısma yeteri kadar iç malzeme koyulur.
Yan kenarlar hafifçe katlanır ve rulo şeklinde sarılır...
ve ters çevrilir .Gördüğünüz gibi çok pratik ve hoş bir görüntü...
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırında pişirilir.
7 yorum:
arada bende yaparım hem şık hemde leziz bir börek oluyor,ellerine sağlık canım...
çok şık,ellerine sağlık canım...
Eeee, her işin bir püf noktası varmış demek ki:)) Ellerine sağlık Bernacım, çok şık gerçekten..
Canım merhabalar hayırlı ramazanlar olsun büzgülü veya midye böreğini bende defalarca yaptım çok beğenilen ve bir o kadar da güzel kolay börek oluyor gerçektende. seninde eline sağlık. sevgiyle kal.
canım bunlar çok güzel görünüyorlar :)
teşekkürlerr. ellerine sağlık!
Çok güzel anlatmış sınız.. teşekkürler
Yorum Gönder