Humus bir Ortadoğu mezesidir. Houmous ve Hummus olarak da yazılıp okunur. Hummus Arapça nohut anlamına gelmektedir.
Daha çok Arap ülkelerinde yapılmakla birlikte Türkiye, Ermenistan, Lübnan ve Yunanistan'da da geleneksel bir yemek olarak yapılıp tüketilir. Son yıllarda Avrupa ve Amerika'da da popüler bir ürün olmuştur. Humus Ortadoğu'da pide, domates ve salatalıkla yenen bir kahvaltılık, ana yemek öncesi iştah açıcı bir atıştırma veya kendi başına bir öğün iken Avrupa ve Amerika'da cipsle birlikte tüketilen bir meze haline gelmiştir .
MALZEMELER
1 Su bardağı haşlanmış ve kabukları alınmış nohut
1 /2 su bardağı tahin
bir kahve fincanı sıvıyağ
bir limon
isteğe göre bir kaç diş sarımsak
tuz
kırmızıtoz biber
kimyon
YAPILIŞI
Haşlanmış nohutları rondoda toz haline gelinceye kadar ezdim.içine diğer malzemeleri karıştırdım ve hepsini birlikte tekrar rondodan geçirdim.İşte bu kadar.....
3 yorum:
ellerine sağlık canım.nefis görünüyor.sevgiler.
ellerine sağlık Bernacım, ayrıca yorumun için de teşekkür ederimm :)
sevgiler..
ellerine sağlıkçok güzel görünüyor bende deneyeceğim
Yorum Gönder