Herkese hayırlı ve bereketli bir ramazan dilerim.Bugünki tarifim ise iftar sofralarınız için oldukça hafif bir tarif.
MALZEMELER
Dilediğiniz kadar kalın ve uzun kabak
labne peyniri
maydanoz ,dereotu veya nane
kırmızı pul biber
biraz sıvıyağ ve tuz
YAPILIŞI
Kabakları yıkadıktan sonra uzunlamasına ince ince keselim (şerit gibi) hafifçe tuzlayalım ve pasta fırçasıyla çok az zeytinyağuını her iki tarafına sürelim.Tost makinesinde arkalı önlü pişirelim.Diğer tarafta labne peynirine pul biber ve dilediğiniz yeşillikleri ilave edelim.soğuyan kabakların bir yüzüne peynirli karışımı sürüp rulo saralım ve kürdanla tuttturalım.Dilediğimiz gibi süsleyip dolapta soğutup ikram edelim.
16 yorum:
GÜZEL BİR TARİF ,ÖZELLİKLE KABAKLARIN IZGARA OLMASI ÇOK HOŞUMA GİTTİ,ELLERİNE SAĞLIK..
tez zamanda yapılacak:)))
ellerine sağlık çok güzeller
aaa çok güzel olmuş :) Sunum da harika gerçekten ellerinize sağlık..Sevgiler!
Berna'cım çok severim enfes görünüyor ellerine sağlık sevgiler.
kabak suşi! bu ismi pek sevdim :) ellerine sağlık..
Değişik güzel bir lezzet ellerinize sağlık,hayırlı Ramazanlar
Berna'cım ben bu tarifi atıştırmalık olarak çok tuttum. Hemen denemek istiyorum. Ellerine sağlık..
tatlım bu nasıl nefis tarif nefis bir sunum bittim ellerine sağlık kaptım tarifi. yapınca yayınlarım yanlız ben labne yemiyorum yoğurtla deneyeceğim. sevgilerimle öptüm...
Hmmm nefis olmuş nefis ellerine sağlık hemen deneyeceğim.
Artık bunların içine ne doldurabilirsen.. Serbest:) Ellerine sağlık Bernacım..
sunumu çok şık...
ellerine sağlık.
Merhaba...kabaklı olan herşeye varım..bunada bayıldım..hem şık,hemde leziz..blogunuz çok hoş..tarifleriniz süper..ellerinize sağlık..sizi takiptyim..banada beklerim..sevgiler.nurşen..nurlumutfakta.blogspot.com
kabak için alternatif ve güzel bir tarif olmuş,eline sağlık.
Güzel bir çalışma olmuş, elinize ve emeğinize sağlık, paylaşımınız için teşekkürler..
Güzel bir çalışma olmuş, elinize ve emeğinize sağlık, paylaşımınız için teşekkürler..
ellerine sağlık
kabak nerde ben orada..
Yorum Gönder