17 Ocak 2012 Salı

UĞUR BÖCEĞİMLE HERKESE MERHABAAAA


Sayfamın  değerli takipçileri umarım bu uzuunnn aradan  sonra  beni yanlız bırakmazlar.Çünki herkesi çokkk özledim,yazmayı, takip edilmeyi ,takip etmeyi.Bir süre sessiz kalmak ve dinlenmek istedim,bu arada Umutçuk kreşe başladı onun peşinden  koşturdum,derken ara iyice açıldı.Umarım bir daha bu kadar uzun süre sayfamdan ayrı kalmam.Bu arada beni e-maille ,mesajla ve faceden  merak eden arayan soran tüm dostlarıma da tek tek teşekkür ederim.

Bu güzel buluşmayı tatlı bir lezzetle pekiştirmek istedim ve umutçuğumun ne zamandır  yapmamı istediği Uğur böceği pastayı yaptım.Aslında doğu günümüz değildi ama yavrucuğum nerede bir kremalı pasta görse üzerine bir mum dikiyor ve doğumgününe dönştürüyor:))


Bu güzel pasta minik yavrularımız için eğlenceli ve keyifli ..Yapımı ise çok pratik.Yapım aşamasını resimlemeyi unuttuğum için bir daha ki sefere diyorum ve kısaca tarif ediyorum.

Ben bir kat pastabandan yaptım minik olması için,3 kişiye rahatlıkla yetti.Ama kalabalıksanız hiç parçalamadan bir paket pastabandan yapabilirsiniz.

Bir pastabanını komposto tabağının ağzı ile iki yuvarlak haline getirdim.Çilekli cremoleyi çırptım ve ilk yuvarlağın üzerine yeterince sürdüm.İkinci kat yuvarlak kekimizi (ağız kısmı) komposto kasesiyle yarıdan elips şeklinde kestim ve eritilmiş bitter çikolata ile kapladım.cremoleli parçanın üzerine yerleştirdim.Diğer parçayı(kuyruk kısmı) ise kuyruk şekli verecek şekilde şekillendirerek yerine koydum ve üzerini  pdura şekerine biraz limon suyu ekleyerek karıştırarak kırmızı gıda boyası ekledim ve kanatlarını bununla kapladım.Üzerini bonibonlarla süsleyip,biskolatadan antenler yapıyoruz.Süslemesi tamamen sizin hayal gücünüze ve elinizdeki malzemeye bağlı.Veeee mutlu son miniğinizi çoookkkk  mutlu ediyor ve ondan ''Anneciğim sen çok güzel bir  annesin'' cümlesini duyuyorsunuz..

21 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

iki kere doğum günü kutlamakta güzel olu canım.umuta uzun sağlıklı seneler.pasta süper görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

Banu dedi ki...

Canım hoşgeldin:) Nefis tarifin için ellerine sağlık. Yakışıklının gözlerinden öperim afiyet şeker olsun...

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Canım hoşgeldin. Özlettin kendini. Neyse ki olumsuz bir durum yokmuş. Kuzucuğun okulu da hayırlı olsun. Pasta nefis olmuş canım, ellerine sağlık. Kucak dolusu sevgiler.

mintinin dünyası dedi ki...

canım arkadaşım benim nasılsın hoşgeldin bu arada.gerçi buralarda çok fazla olmadığımdan uzaklarda olduğundan da haberim olmadı açıkçası kusuruma bakmayacağını biliyorum çünkü ben de senin gibi kreş peşlerinde koşmakla uğraşıyorum bu son zamanlarda canım.üstelik benim miniğim daha 2 yaşında.babaannemiz hastalanıp hastaneye yatınca yavrucuğuma kim bakacak derdine düştük tatlışım.eminimki beni en iyi sen anlıyorsundur...bu arada her zaman söylediğim gibi hiç görüşemesek bile sen benim özel arkadaşlarım arasındasın.seni kocaman öpüyorum canımcığım.umutumu da kocaman öpüyorum.ve anneciğinin bu enfes lezzeti için ellerine sağlık diyorum...

Birsel ve İrem dedi ki...

Çok şirin olmuş, ellerinize sağlık. Uğurunuz hep sizinle olsun:))
Sevgiler.

mintinin dünyası dedi ki...

canım benim kreşli olabilemedik henüz:))
araştırıyoruz bu ara.ben bir haftalık izin alıp evde bakıyorum yavruma.bir haftada babası bakacak.bu arada da en iyi kreş hangisiyse onu bulucaz inşallah.sen ne kadara verdin kreşe.ve hangi derleri veriyorlar.milli eğitim bakanlığının kreşi hakkında ne düşünüyorsun orası daha uygunmuş sanırım.bilgilerini paylaşırsan çok sevinirim.öptüm balım.uğurböcüğünle güzel bir ömür olsun önünüzde inş.selamlar ve sevgiler kardeşim.

cafemuss dedi ki...

pasta çok şirin olmuş elinize sağlık :)

mehtap kuzucu dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

bu istek bizimkilerde de devam eden bir gelenek. Her pasta da mumlu olsun istiyorlar. ellerinize sağlık çok cici olmuş sevgiler

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Bernacığım hoşgeldin uzun süredir aklımdaydın ama google problemi yüzünden yorum bırakmakta zorlanıyorum. Umuut un okulu hayırlı olsun. Ellerine sağlık sevgiler bizden...

Unknown dedi ki...

Umutcugun yeni okul hayati (kresi) hayirli olsun insallah... Pastan cok sirin olmus, eminim umut bayilmistir... Öpyüorum onu gül yanaklarindan... Sevgilerimle,

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

tüm ugurlar hep umutcukla bir olsun tüm ömrü boyu insAllah ♥
pasta harika görünüyor canim, o güzel yüregine saglik..
vee afiyet sifalar olsun InsAllah..
sicacik sevgi ve selamlarla..

nagnesli sofram dedi ki...

Hoşgeldin:) pasta çok güzel görünüyor ellerine sağlık. Sevgiler

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Ben büyük olan ugurböceğini yiyim mi ?
MAŞALLAH yakışıklı delikanlı olacak..
Ellerıne sağlık pasta da cok sevimli..
Bereketi bol olsun..

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Ben büyük olan ugurböceğini yiyim mi ?
MAŞALLAH yakışıklı delikanlı olacak..
Ellerıne sağlık pasta da cok sevimli..
Bereketi bol olsun..

mimarasci dedi ki...

cok guzel gorunuyor canim:) benim oglusum gormesin hemen anne biz de yapalim noolursun der:) bu haftasonu firsat bulursak biz de deneyelim:)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

:)))
umutu öpüyorum,

Ama ,
ben o pastaya bayıldım bayıldımmm
..

Dilek Mutfakta dedi ki...

ziyaretin için teşekkürler,yine beklerim...

Dilek Mutfakta dedi ki...

ziyaretin için teşekkürler,yine beklerim...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım, bloguma bıraktığın güzel duygulara gönülden teşekkür ederim.Sevgilerrrrr...

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

Ben geldim canım harikasın ellerine sağlık.bana da beklerim.

Related Posts with Thumbnails