Merhabalar sevgili dostlarım.Bayram telaşının yaşandığı yoğun günler yaşanıyor eminim heririnizin evinde,temizlikler yapılıyor,tatlılar börekler hazırlanıyor,bir yandan da çarşı pazar koşturuluyor.Ama ne kadar zevkli bir telaştır bu telaş.Aslında bayram telaşı koşturmacası bizim evde pek yok,bayram için şehir dışında olmayı planlıyoruz,umarım bir aksilik çıkmaz.Bu nedenle sakin sakin oturuyorum evimde.
Hepinize kolay gelsin diyorum.Umarım bu bayram da herkesin evinde huzur ve mutlulukla yaşanır.Bugün sizlerle paylaşmak istediğim tarifim hem çok pratik hemde inanılmaz lezzetli.Aslında karnıbahar graten de diyebiliriz adına.Ben karnıbahar yemeğini pek severek yemem,bunun için karnıbaharı genelde bu şekilde tüketiyorum.Nefis oluyor.
Malzemeler
bir küçük karnıbahar
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt(evde yoğurt olmadığında sütte kullanıyorum)
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kaşık un
tuz,kırmızı pul biber
üzeri için kaşar peyniri rendesi
Yapılışı
Öncelikle karnıbaharları çiçek çiçek ayırıyorum,daha sonra tuzlu suda fazla yumuşatmadan haşlıyorum.Fırın kabını yağlıyorum ve karnıbaharları yerleştiriyorum.Yumurta,yoğurt,sıvıyağ,un ve tuzu blenderda çırpıp karnıbaharların üzerine döküyorum.Kırmızı pul biber serpiyorum.Isıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyorum.Fırını kapatmadan 5 dk. önce üzerine rende kaşar peyniri döküp eriyinceye kadar fırınd bekletiyorum.Daha sonra sıcak sıcak servis yapıyorum.
16 yorum:
Bernacığım hayırlı cumalar bende çok severim.Ben krema koyuyorum bir kutu aklında olsun.Öpüyorum.
Hmmm nefis dumanı ve mis kokusu taaaa buralara kadar geldi aç karnına seyretmek bile güzel nefis olmuş canım deneyeceğim mutlaka öpüyorum seni ve umutcuğumu canım.
Eline sağlık çok güzel görünüyor şimdiden iyi bayramlar.
Ellerinize sağlık. Karnıbaharla yapılan herşey çok güzel oluyor.
Saygılar.
Bernacığım,
karnıbahar böreğin çok nefis görünüyor eminim lezzeti de görüntüsü kadar güzeldir. Üstelik çok da pratik ve şık olmuş. Ellerine sağlık. Sevgilerimle...
bu böreği hiç yapmadın güzel oluyormu acaba ellerinize sağlık değişik bir tarif
Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Tatlım,bayramda olmayacağım için şimdiden bayramını kutluyorum.
Sevgiyle kal.
Cici arkadaşım:)
Ben karnıbahara bayılırım,çorbasından böreğine kadar herşeyine varım,lakin sevdiceğim ve kızım en çok bu halini seviyorlar.Ben de bol bol pişiriyorum,ellerine,gönlüne sağlık canım.Şimdiden cici bayramlar diliyorum!
Sevgi ve selametle
harika bir görüntü.karnıbaharı çok severim normalde ama böylede çok güzel olmuş.ellerinize sağlık.
bende bu şeklini daha çok seviorum ellerine emeğine sağlık canım.. bu arada bana yorum yazmışsın ama yanlış yere gelmiş gibi.. neyse ben düzelttim ama teşekkür ederim :)
Beşamel soslu zannettim. En kısa zamanda denemeliyim. Bizde yemeği fazla sevilmez genellikle kızarması yenir. Bu farklı olmuş. Ellerine sağlık
Ellerine,emeğine sağlık canım..
Karnabaharı çok sevmeme rağmen,böreğini yapmak hiç aklıma gelmemişti..
Hep diyorum,ben bloglardan çok şey öğreniyorum diye..
Senin böreğini görünce bunun ne doğru bir tespit olduğunu yeniden anlamış oldum..
Harika gözüküyor,eminim tadı da öyledir..
Afiyet şifa olsun..
Ayrıca seni mimledim :)Uğrayıp cevaplarsan sevinirim..
sevgilerimle...
Bernacığım, bunu eminim Umut da severek yiyordur. Çocuklara sebze yedirmek için genelde kırk takla atılır ya, bu da o taklalardan biri olmuş canım benim. Fikir süper, yapım kolay..Daha ne olsun..Eline sağlık olsun..
Ben de çok severin bazen kavrulmuş kıyma da eklerim üzerine. Eline sağlık canım sğlıklı ve lezzetli bir yemek.
Berna'cım ellerine sağlık. Karnıbahar sevenler için değişik bir alternatif. Evde olmadığımdan blog arkadaşlarımı ziyaret edemiyorum gelince görüşmek üzere sevgiler..
nefis vede çok sağlıklı bir tarif ..karnıbaharım var bende yapayım ,görünce canım istedi,ellerine sağlık bernacığım
Yorum Gönder