30 Ekim 2010 Cumartesi

SÜRPRİZ MUFFİN(VİŞNE SOSLU)

İyi akşamlar sevgili dostlarım.Bu hafta sonu bizim ailemiz için çok keyifli geçti,taki benim bugün yaşadığım aksiliğe kadar allahtan onuda az hasarlı atlatmanın mutluluğunu yaşıyorum.Mutluyduk çünki Çok sevdiğim canım yeğenim ,yakışıklı genç  mühendisimiz Özgürcüğüm 3 günlük tatil de bizleri ziyaret etmek için Ankaradan geldi.Tüm aile çok mutlu olduk,ilk gün hepimiz anneciğimde toplandık,ikinci gün Özgürcüm bize geldi,Umutla çok keyifli bir gün yaşadılar.Bu akşam ise hepimiz Maide ablamda toplandık,şahane yemekler yedik.

Ancak ben bugün ufak bir kaza atlattım.Aslında ben bu kadar hafif hasarla atlatacağımı düşünmemiştim ilk an  ama allah Umutcuğumun yüzüne baktı sanırım.Ne mi oldu.....
Sabah Özgür ve Umut uyurlarken ,onları Ayla Teyzelerine emanet edip erkenden hastaneye kontrole gittim fakat evde ki hesap çarşıya uymadı ve işim uzadıkça uzadı ,öğle saatlerinde doktorun verdiği reçeteyi hazırlattım ve eczaneden çıkarken bir anda neye uğradığımı anlamadım ayağım ters döndü burkuldu ve ben düştüğüm yerden kalkamadım.O anda ayağımın kırıldığından emindim ve Umutum için hayıflanıyordum.Onun istediği hiçbirşeyi ve bakımını uzun süre yapamayacağımdan korktum.Uzun bir süre yerimden kıpırdayamadım.Neden sonra bir denedim zorda olsa yürüyebiliyordum.Ayağımı sürüyerek arabaya gittim ve zor da olsa eve gelebildim.Canım Aylacığım hakkını ödeyemem,bana güzel bir tedavi programı uyguladı birde güzel bir merhem buldu getirdi ve beni akşama ayağa kaldırdı.Şu anda ayağımda biraz şişlik var ama umurumda bile değil,kırılmadı ya.

Neyse artık birazda güzel konulardan konuşalım.Bu muffinleri Özgürcüğüm bana geleceği gün çayın yanına yapmıştım.Çok beğenildi ve hepsini bir oturuşta sildik süpürdük.Yumuşacık tül gibi bir muffin oldu.Arasındaki sos ise inanılmaz yakışmıştı.Bu güzel tarifi sevgili gül arkadaşımın  sayfasında gördüm .Kendisine bu güzel tarif için çok teşekkür ederim.

Ozaman tarifimize geçebiliriz.

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı vişne suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 paket vanilya



VİŞNE SOSU
1 su bardağı vişne suyu
4 yemek kaşığı tozşeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
bir avuç dondurulmuş vişne

SOSUN ÜZERİNE

1 çay bardağı damla çikolata(ben pembe renkli kullandım)

ve sosun üzerine her muffinin içine birer tane dondurulmuş vişne ve sosun üzerlerine serpmek için fındık kırığı,
ayrıca muffinin üzerine serpmek için file fıstık

 

Yapılışı
Öncelikle vişne suyu,nişasta ve şekeri pişrelim,pişrirken içine bir avuç dondurulmuş vişne atalım.Piştikten sonra blenderda çekelim,pelte kıvamında oluyor.Sos ılırken,
Yumurtaları ve şekeri 5 dk.çırpalım.Vişne suyu ve yağı ekleyelim biraz daha çırptıktan sonra mikseri bırakarak,tahta kaşık ile un ,vanilya ve kabartma tozunu karıştıralım kek karışımına.Daha sonra slikon muffin kalıplarına birer pedikür kağıdı koyalım.Önce bir kaşık kek karışımı onun üzerine bir kaşık sos dokelim.Sosun üzerine bir vişne tanesi,biraz pembe damla çikolta ve fındık kırığı serpelim.üzerlerine birer kaşık kek hamuru daha döküp en üste fıstık serpelim.170 derece fırında 20 dakika pişirelim.


31 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım benim Rabbim korumuş dikkat et
kendine.Bu arada gözün aydın yiğenin
de gelmiş:))Muffınler enfes ellerine
sağlık öpüyorum.

ebru dedi ki...

cok guzel kabarmislar. fistiklarda istah kabartiyor, eline saglik

fuat gencal dedi ki...

Süper görüntüsü var ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

zafer dedi ki...

bernacığım en kötü gününüz böyle olsun ayağını burkmana çok üzüldüm öncelikle geçmiş olsun canım.ikinci olarak oğlumla geçirdiğiniz ve ona bu kadar güzel bir hafta sonu yaşattığınız için teyzelerine ve anneannesine çok teşekkürler tabiki eniştelerine büyük babasına ve özellikle umutcuğuma çok teşekkürler.umarım en kısa zamanda ankaraya gelirsiniz bu güzel haftasonunun bir benzerinide burada yaşarız.kekin harika olmuş ellerine sağlık.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Bernacım, öncelikle geçmiş olsun, görünmez kaza bu işte. Şişlik normal, vücut orayı koruma altına almak için orada özellikle su toplar, o inecektir tedaviyle..Sonracığıma bu keki yapalım, ama yemeyelim de yanında yatalım..Hem böylece kalori almamış oluruz:)) Canımbenim, sevgili Gül'ün de senin de ellerinize sağlık..Sevgiler..

baharat dedi ki...

öncelikle geçmiş olsun iyi hafta sonları dilerim bu güzel kekten bir adet aldım ve kaçıyorum.

Sevgi Küçük dedi ki...

Öncelikle gözünüz aydın.
Ve tabii ki geçmişler olsun. Allah korumuş gerçekten. :(
Ayrıca ellerinize sağlık. Çok güzel olmuşlar.
Sevgiler

Baharcicegi dedi ki...

Cok gecmis olsun,muffinler yumusacik icindeki sosla nefis olmus eline saglik

Bayram Kombesi dedi ki...

Cok gecmis olsun, neyseki simdi iyiymis ayagin. Muffinler de harika gorunuyor ellerine saglik.

dogada.blogspot.ru dedi ki...

çok geçmiş olsun canım kırık çok zor ben 2 sen önce düştüm ve ayağım bilekten kırıldı şu anda platin ve çivilerle geziyorum hiç eskisi gibi değil çok sıkıntı veriyor siz yinede bir filim çrktirin benim 10 sene öncede burkulmuştu ayağım burkuldu diye doktora gitmedim meğer kırılmış ama şansım varmış kendiliğinden kaynamış
ellerinize sağlık kekler harika o kadar güzel görünüyorlarki imrenmemek elde değil sevgiler hayırlı pazarlar canım

çeşnici Handan dedi ki...

Bernacığım öncelikle çok geçmiş olsun bununla geçmişler olsun kendine dikkat et.Mufinler harika olmuş ne kadar güzel kabarmışlar ellerine sağlık canım. Yeğenin böyle bir teyzeye sahip olduğu için çok şanslı.Sevgiler.

özlem dedi ki...

canım çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun.
muffinlerde süper valla. bunu hazır vişne suyuyla yapsam nasıl olur canım.
mutlu sağlıklı bir pazar günü geçirmeniz dileğiyle.

Fatoş Öztürk dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım ucuz atlatmışsın.Muffinler nefis görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler...

selin kuzucu dedi ki...

berna teyze'cim çok geçmiş olsun. iyi ki kırılmamış, ucuz atlatmışın..

mehtap kuzucu dedi ki...

canım kardeşim benim büyük geçmiş olsun allahım korumuş çabuk atlatmışsın...çook öpüyorum seni ...ayrıca özgür ve bu güzel,nefis keki yiyenlere afiyet olsun harika görünüyor..seni çook seviyorum ablacığım kendine iyi bak...

umutluhayat dedi ki...

değerl,arkadaşlarım bu güzel yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.özlemcim hazır vişne suyuyla olabilirmi diye sormuş,kendi sayfasına da yazacağım ama şu anda yorum bölümümnü açamadım tekrar denerim.Ben zaten hazır vişne suyu kullandım.İstenirse içine vişne konulmayabilir onu ben uyguladım zaten.tarifi aldığım arkadaşım sadce vişne suyu kullanmış.sevgiler.

umutluhayat dedi ki...

değerl,arkadaşlarım bu güzel yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.özlemcim hazır vişne suyuyla olabilirmi diye sormuş,kendi sayfasına da yazacağım ama şu anda yorum bölümümnü açamadım tekrar denerim.Ben zaten hazır vişne suyu kullandım.İstenirse içine vişne konulmayabilir onu ben uyguladım zaten.tarifi aldığım arkadaşım sadce vişne suyu kullanmış.sevgiler.

oylum dedi ki...

Allah korumuş geçmişler olsun nice güzel hafta sonları diliyorum bu güzel muffinleri yiyenlere afiyet olsun.

günışığı dedi ki...

Ay bu muffinler harika görünüyor size nazar olmuş bu nefis pastalar kekler,tatlılar derken nazar ayağınızdan çıkmış geçmişler olsun allah birdaha yaşatmasın.

sarımutfak-hande dedi ki...

canım benim çok geçmişolsun aynı olay benimde başımda şu an ,iki gün önce ayağımı burktum hemen buz koydum fakat çok az şişlik var bende ayağımı sarkıtmamaya çalışıyorum hep uzatıp buz koyuyorum bende senin gibi kırılmadı diye şükrediyorum:))) bu arada muffınler harika olmuş ellerine sağlık sevgiler mutlu pazarlar

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
geçmişler olsun. Allah korumuş. Tatlım,muffinler nefis görünüyor. yeğeninle afiyetle yediğinize eminim.
Sevgiyle kal.

Betül KAVAL dedi ki...

valla şimdi olsaydı da kahveme eşlik etselerdi keşke. ellerine sağlık canım harika.

sevgiler

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

nefis görünüyor ellerine sağlık tam atıştırmalık:))

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

Bu arada çok geçmişler olsun canım..

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Ellerine sağlık. Mis gibi vişne kokusu ne güzeldir. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Bernacım, çok geçmiş olsun. Yazından anladığıma göre umut oğlun galiba. Anne yüreği işte, öyle bir durumda bile çocuğunu düşünüyor. O kısacık zaman diliminde aklından neler geçmiş :)
Büyük geçmiş olsun.
Canım aynı zamanda seninle tanışitığıma da çok memnun oldum. Yarışmada beğenin için de teşekkür ederim.
Muffin harika görünüyor. Ben zaten pastada meyveli tadlara vurgunum :)
Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Canım,Allah korumuş.Geçmiş olsun.yeğenin gelmiş gözün aydın.muffinler çok güzel ellerine sağlık.öpüyorum.

esra dedi ki...

canım benim çok gemiş olsun....

Unknown dedi ki...

Vişneyi çok severim..Muffine bu tarz bir ekleme çok hoş olmuş Bernacığımm..

ellerine sağlık...

YeMeK vAkTi dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok güzel görünüorlar.Kendine dikkat et çok geçmiş olsun öpüyorum Bernacım..

mintinin dünyası dedi ki...

canım arkadaşım ellerin dert görmesin.ne leziz görünüyorlar böyle.üstelik vişne soslu.hamarat arkadaşım benim...sevgiler minticiğinden:)

Related Posts with Thumbnails