4 Ağustos 2010 Çarşamba

KAYISI MARMELATI VE KAYMAK TADINDA TUZSUZ LOR

Kayısı  marmelatını annem çok güzel yapar,bahçemizde uzun uzun güneşletir bal gibi olur ama birkaç yıldır pek fazla yapmıyor.Bende kayısı bitmeden bir küçük kavanoz bari yapayım istedim.Bence güzel oldu ama asıl notu annem yazlıktan dönünce verecek,eee ne demişler bir bilene sorun.



Marmelatı yapmışken geçen hafta Yeşim hanımın(yetur)bizlerle paylaştığı ve çok beğendiğim kaymak tadında tuzsuz lor peyniride denedim.Buradan sevgili yeşim hanıma birkez daha teşekkür ediyorum bu güzel tarifi bizle paylaştığı için,çok nefis oldu,hem kahvaltı için mükemmel hemde pastalara koymak için tatlı lor bulamıyordum burada.


KAYISI MARMELATI

Öncelikle kayısıları yıkadım ve blenderda ezdim.Daha sonra bir ölçü kayısıya bir ölçü şeker koyarak bir gece beklettim.Ertesi gün bir çay bardağıda su ekleyerek pişrdim ,köpüklerini aldım ve inmesine yalkın limon sıktım.3 gün boyunca güneşte beklettim.üzerinede mutfak tülbenti örttüm.Mis gibi marmelatım oldu.


Kaymak tadında tuzsuz lor


1 lt tam yağlı süte,bir kutu krema ve 2 yemek kaşığı tepeleme dolu süzme yoğurdu tel çırpıcıyla karıştırdım ve ara sıra karıştırarak ocakta kaynayıncaya kadar pişirdim.Kaynamaya başladıktan sonra karıştırmayı bırakarak kısık ateşte 20 dk. kadar daha pişirdim.Ateşten alıp 15 dk. dinlendirdim.Mutfak tülbentini ıslatarak sunun süzdüm ve düğüm attım bu şekilde yüksek bir yere asarak 15 dk. daha iyice süzdüm ve dolapta dinlendirdikten sonra severek tükettik

13 yorum:

Tümay Öztürk dedi ki...

Kayısı o kadar faydalı bir gıda ki hele de marmeladı. Ellerine sağlık gerçekten çok lezzetli duruyor.

yeşim dedi ki...

ellerine sağlık bir tanem beğenmene çok sevindim.afiyet bal olsun.kayısılarda nefis görünüyor annen çok beğenecek eminim...güzel bir öğlenden sonrası diliyorum.öptümmm.

mehtap kuzucu dedi ki...

canım benim anneciğimin marmelatının tadını bilirim harika olur,ama seninkide çook güzel görünüyor ellerine sağlık .ayrıca tuzsuz lorunda gerçektende kaymak gibi görünüyor,senin ve yeliz hanımın elinize emeğinize sağlık olsun.bende denemek istiyorum inşallah başarılı olur...

fuat gencal dedi ki...

Berna hanım,süper görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılarımla.

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

ımmm harıka görunuyor canım ellerıne saglık kaymaklada nasıl yakısır bu recel:)sevgiler

nesrin dedi ki...

Lor peynirini ben de bir denemek istiyorum. Ellerine saglik. Sevgiler...

hanife dedi ki...

eline sağlık marmelat ve lorda harika görünüyor

emine dedi ki...

ellerine saglik. Bende kaysi marmelatini cok severim. Afiyet olsun..

mintinin dünyası dedi ki...

bernam ellerine sağlık arkadaşım.eminim çok güzel olmuştur...

mintinin dünyası dedi ki...

ayrıca ben de denemk istiyorum.tarifi senden alırım denerken...

Sevtap dedi ki...

canım bu lor kaymakmı oluyor peynir anlamadım.Eğer kaymak tadındaysa mutlaka denicem süper görünüyor

Unknown dedi ki...

Kayısının her halini seven biri olarak,ilk fırsatta bu hale getircem inş:) lorun görünümü de kaymak gibi zaten,çok leziz bir ikili oluşturduklarından şüphem yok..

zafer dedi ki...

öncelikle çoookkk teşekkürler bizlere bu güzel tarifleri kazandırdığın için, gerçekten her ikiside harika görünüyor,en kısa zamanda deneyeceğim; canım sevgiyle kal sofran hep böyle leziz ve bereketli olsun.

Related Posts with Thumbnails