13 Ağustos 2010 Cuma

DOĞUMGÜNÜ PASTASI


Dün oğlumun doğumgünüydü ve bu yıl pastasını ben yapmak istedim.Sanıyorum çokta başarılı oldum.Yiyenler tadını çok sevdi.Siz değerli izleyicilerim ise görüntüsünü.Benim içinde çok zevkli oldu.Açıkçası böyle bir yaşpastası ilk kez yapıyorum.Ama bundan sonra sıksık yapacağım galiba.



Pandispanyasını ablamdan öğrendiğim klasik pandispanyadan yaptım,ancak ufak bir değişiklik yaparak.Sevgili Yeşim Hanımın(yetur) blogunda görmüştüm aynı tarifi sinangil fındık aromalı unile yapmıştım.Bendeaynen yeşim hanımın yaptığı gibi yaptım.Buradan kendisine sevgilerimi gönderiyorum.Zira tariflerine bayılıyorum ve sık sık deniyorum .Hepte tutuyor.Doğumgünü masasındada iki ayrı tarifini denedim ve mikemmel oldu.Çok teşekkürler ...


Pandispanya için
Malzemeler

4 yumurta
4kahve  fincanı şeker
4  kahve fincan sinangil fındık aromalı un
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı sıvıyağ
bir yemek kaşığı buğday nişastası



Pandispanyayı bir gün önceden yaptım.Daha kolay kesildi.Streç filme sararak  beklettim.Şeker ve yumurtayı iyice çırptım.Diğer malzemeleri ilave ettim.En son unu koydum ve yağlanmış kelepçeli kalıba döktüm..Önceden ısıtılmış fırında 150 dercede pişirdim.



Ertesi gün Ortadan iki parçaya kestim.Alt parçayı karışık meyve suyuyla ıslattım.


Ara kreması için aslında dr.oetkerin vanilyalı dolgu kremasını kullanacaktım,ancak dalgınlıkla kakoluyu boşaltmışım süte.Kısa bir panik ve dışı pembe içi kakalou olurmu diye üzüldükten sonra amaaaan buda böyle olsun dedim.Çokta güzel oldu.Evet üzerindeki tarife göre kremayı hazırladım.Üzerine konserve ananasları dizdim.Pembe damla çikolatalar serptim.üzerine ikinci kat keki koyup meyve suyuyla hafif ıslattım.



Daha sonra üzerindeki tarife göre hazırladığım dr.oetkerin çilekli-ahududulu pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırladım.Pastayı kapladım.Veeee sıra geldi pastanın en güzel yerine....Tweetyi nasıl yaptım.Sevgili alevcim buraya dikkat lütfen.Tweetyimiz gofret disk adı altında pasta malzemeleri satılan yerlerde bulunuyor.Yuvarlak birşey.Resim olmayan tarafını hafifçe suya batırıp hemen pastanın ortasına oturttum.Hava kabarcığı olan yerleri bıçakla düzledim.Üzerine yine pasta malzemeleri satılan yerden aldığım soğuk jöleyi hafif sulandırarak sürdüm ve parlaklık verdim.Etrafınıda şeker ve çikolatalarla,şeker hamurdan süsülerle süsledim.



16 yorum:

Atike Momini Ziya dedi ki...

ellerin dert görmesin canm benm.. ayrıntı içinde teşekkürler.. içten sevgilerimi bıraktım ...

Sevil Altunel dedi ki...

gerçekten harika olmuş.oğlun çok sevinmiştir.ellerine sağlık annesi.nice yıllara..

Benhurum dedi ki...

Ooo Twety'i çook severim bende bir dilim rica edebilirmiyim:)
Ellerine sağlık canım ve oğlunun yeni yaşı hayırlı uğurlu olsun inşaalah.

mintinin dünyası dedi ki...

sen varya sen bir tanesin bernacım.süpersin.ben de evde çiziliyor boyanıyor falan sandımdı:))şimdi nerden bulucam ki diye düşünüyorum ama daha bebeimin yaşgününe var.bulurum o zamana kadar.ama ayrıntılarıyla birlikte anlattığın için teşekkür ediyorum canım.bence içi de dışı kadar güzel olmuş.tahmin etmiştim zaten enfes bir lezzet olduğunu.ellerine sağlık canım.sevgiler...

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Çok güzel..
ELLERINE SAĞLIK ...

kalpkurabiye dedi ki...

bernacım harika bir şey bu seni tebrik ediyorumm..
umut çok şanslı bir çocuk kesinlikle..
ellerin dert görmesinn tatlımm bravo sana!!!
öpüyorum balım:)

YeMeK vAkTi dedi ki...

ellerine sağlık gerçekten çok beğendimm ne sevinmiştir umutçum:)

çeşnici Handan dedi ki...

Bernacığım, ayrıntılı anlatımın süper. Herşeyiyle dört dörtlük bir pasta olmuş. Ellerine ağlık canım. Umutcuğuma afiyet olsun. Tekrar mutlu yıllar dilerim. Sevgilerimle.

Sevtap dedi ki...

ay bayıldım zaten ben tweety'i çok severim.Bende bulursam o tweetyden bende yapıcam ellerine sağlık canım.Bu aradayeni yaşının Sağlık,mutluluk ve başarı getirmesini dilerim.

Fatoş Öztürk dedi ki...

Ellerine sağlık canım pastan süper olmuş.Afiyet şifa olsun.Sevgilerimle...

Egeden Tarifler dedi ki...

Oğluna nica mutlu, sağlıklı yaşlar dilerim canım. Pasta da güzel görünüyor, eline sağlık...

Narince dedi ki...

Nice yıllara Umut!

mehtap kuzucu dedi ki...

bernacığım tüm ayrıntıyı çok güzel anlatmışsın eline sağlık,çook güzel olmuş...

Gizemli Tatlar dedi ki...

Allah oğlunuza sağlıklı, uzun ömürler versin.Pastanız çok güzel görünüyor gerçekten.ellerinize sağlık.Sevgiler...

zafer dedi ki...

çocuk olup bu pastadan doya doya yemek isterdim harika bayılırım twety e detaylı anlatımın görselliğin çok güzel olmuş ellerine sağlık bernacığım.

esra dedi ki...

Oğluşunun doğumgününü kutluyorum.daha nice mutlu annesinin yaptığı yaşpastalarla kutlaması dileğiyle...pastan harika görünüyor eline sağlık canım,sinangilin fındık aromalı ununuda ilk defa duydum ,aklımda bulunsun:))))ama keserken nasıl kıydınız pastaya onu anlayamadım canım:))))sevgileeeeeerrr

Related Posts with Thumbnails