Yaza en yakışan yemeklerde biri,hem hafif hem leziz.
malzeme ve yapılışı
4 adet küçük taze kabak,uzunlamasına kesilip içi oyularak 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile teflon tencerede her iki tarafıda iyice sotelenir,diğer tarafta 2 adet soğan(piyazlık doğranmış)5-6 diş sarımsak doğranır,kabakların içinde çıkan kabaklar küçük küçük,1 küçük boy havuç küp küp doğranır,1 adet kırmızı -2 adet yeşil biber doğranır .1 tatlı kaşığı zeytinyağı tuz ve 2 adet kesmeşekerle birlikte iyice sote edilir kabakların üzerine eşit paylaştırılıp üzerlerine domates dilii konulur ve 1/2bardak su konularak kısık ateşte suyunu çekincey kadar pişirilip soğuk yenilir .kalorisi az ve lezzetli bir kabak oluyor.üzerine tabiiki dereotu yakışır ama evdebitmişti nanede fena olmadı...
12 yorum:
Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyorlar.
Saygılar.
yaz için favori yemeklerimden, konu başlığına da bayıldım:))sunumun çok şık, kabak bayıldın ye beni diyor ellerine sağlık canım bernacığım...
sebze yemeklerini çok seviyorum canım, imam değil kabakta bayılsa yine yerim:)))))))))) ellerine sağlık sevgiler...
bu sıcaklarda hafifce güzel olur. ellerine sağlık canım.
tam benlık olmus Berna'cığım rejım ıcınde ıdeal:)ellerıne sağlık sevgıler
bu kabak iyiki bayılış çok severim tadıda beni bayıltacak yaz gününde tercih ettiğim yeneklerden biridir ellerine sağlık bernacığım afiyetle yiyin.
hep imammi bayilcak,birazda kabak bayilin canimm :)
ellerinize saglik cok guzel gorunuyor
mmm:)) bunada hoca bayıldı desek :)))
ellerine sağlık kim bayılısa bayılsın ben ikisinide severim :)
imam bayıldıyıda severim kabak bayıldıyıda . hmm nasılda canım istedi sabah sabah....
ayılmasın sakınn bernacımm biz hüpletelim onlarıı:))
ellerine sağlık canımcımm:))
canım ellerine sağlık.kabak bayılarak çok iyi etmiş.ellerine sağlık
yaz için hafif bir yemek olmuş.ellerine sağlık arkadaşım
Yorum Gönder