15 Haziran 2010 Salı

MANTAR SALATASI VE BEZELYE,MISIRLI PİLAV






Salata çeşitleri benim yemek dünyasında en çok ilgilendiklerimdendir .Yemesinide severim yapmasınıda,birde insanı kasmaz bu grup, içine dilediğini yakıştırdığını zevkine göre ilave edersin.Mantar salatası da en çok sevdiklerimden,hafif diri diri dişe dokunuyor.



mantarları yıkadıktan sonra doğruyorum ve az sıvıyağda soteliyorum çok öldürmeden.daha sonra içine yeşillikler,mısır,yeşil biber,turşu isteğime ve eldeki malemeye göre ilave edip tuzunuda ekleyip servis yapıyorum.



Mısırlı pirinç pilavı ise en sediğim.Pirinci ayıklayıp yıkıyourm.Sıvıyağda biraz çevirip ben göz kakarı su ekliyorum,bu sırada konserve mısırıda ekliyorum.tuzunu ialave edip suyunu çekene kadar pişriiyorum.daha sonra kağıt havlu ve kapağını kapatıp demliyorum.



ve en güzel ikili pilav ve bezelye .o kadar çok severimki.





Bezelyeleri ayıkladıktan sonra ,biraz haşlıyorum.Daha sonra yemeklik doğradığım soğanları sıvıyağda çevirip,salça ilave ediyorum.Bezelyeleri ekleyip ,havuçlarıda minik doğrayark ilave ediyorum suyunu ve tuzunu koyup pişiriyorum.

9 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Bernacığım iki gündür sana yorum yazmaya uğraşıyorum yeni teman zor açılıyor.Salat benimde özellikle yazın vazgeçilmezim. ellerine sağlık sevgiler.

umutluhayat dedi ki...

minecim uyarıların için teşekkür ederim minecim.maalesef 2 gündür uğraşıyorum yeni temalar sayfayı dondurduğu için değiştiremedim.şimdi zarzor yaptım gibi umarım olmuştur.sevgilerimle

zafer dedi ki...

canım çok güzel bir menü olmuş bezelye pilav favori yemeklerim arasında hele birde bu güzzel salata olunca harika olur ellerine sağlık.

Meleğin Mutfağı dedi ki...

Afiyet şeker bal olsun canım, çok lezzetli görünüyorlar ellerine sağlık. Berna'cım ben hiç bir problemle karşılaşmadım canım.

keskinli dedi ki...

salata bizim evde de en cok tercih edilen lezzetler arasindadir yaz mevsiminede uygun olmus pilavda sahane menü enfes yani ellerine saglik sevgiler...

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
salata benim de favorimdir. Sadece salatayla bile doyarım.
Ellerine sağlık. Hepsi nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik canim benim... Ayrica biraktigin nazik yorumuna cok tesekkür ediyorum... Sevgilerimle,

Naile dedi ki...

mantarın bu değişik hallerini ben de seviyorum, hele pizza da vazgeçilmezim. Mısırla birlikte salatası da hoş olmuştur, ellerine sağlık..

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

ımm bezelyenin dumanı tütüyor, resimden belli. Güzel bir menü olmuş ellerine sağlık cnm. Sevgiler...

Related Posts with Thumbnails