28 Mayıs 2010 Cuma

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR


Eneginarı çok severim ama genelde kendim pek yapmadım,sevdiklerim yapardı ben yerdim.Ama geçen gün gelen sevgili misafirim için yapmaya karar verdim.Ve çokta güzel oldu.artık sıksık yapmaya karar verdim.Ben konserve enginardan yaptım ,aslında çok komik şu anda enginar heryerde bol ama ben konserve kullandım.Çünki pazara gidemedim,eşimde bulamaış mecburen marketten bir şişe aldım ve yaptım.

Nasıl yaptığıma gelince önce enginarları kavanozdan çıkarıp bolca yıkayıp el çabukluğu ile limonla ovdum.daha sonra tencereye sıraladım üzerine kapatacak kadar su döktüm,bir limon sıktım,bir tatlı kaşığı un çırptım ve ilave ettim,birazda tuz koyup,pişmeye bıraktım.diğer birtencereye zeytinyağı koydum ve bir soğanı yemeklik doğradım,bir kaç tane sarımsak ekledim.biraz kavurduktan sonra garnitürünü ilave ettim.su dökerek soteledim.biraz yumuşayan enginarların üzerine garnitürleri koydum ve biraz daha pişirip ,soğuyunca buzdolabına aldım.

2 yorum:

zafer dedi ki...

enginara bayılırım hem sağlıklı hemde nefis bir tadı var sende harika yapmışsın ellerine sağlık.

mehtap kuzucu dedi ki...

ilk denesende harika görünüyor,mutfakta ne kadar başarılı olduğunu bizzat biliyorum tadınında çok güzel olduğuna eminim ellerine sağlık bernacığım herkese şifa olsun...

Related Posts with Thumbnails