3 Mayıs 2010 Pazartesi

TATLI KRİZİNE SON:))


Dün akşam üzeri tatlı krizim tuttu,mantığım yeme kilo alacaksın derken kalbimde ne olur kalk çabucak bişeyler yap ne yapalım kilo laırsan al dedi ve tabiiki kalbime yenik düştüm.Galiba ben hiçbir zaman gerçek bir diyet yapamayacağım:((Ama neyapıyım güzel şeyleri yemek öyle büyük bir zevkki ,bu zevkten mahrum olmamak lazım :))Neyse kalbime uyup kalktım ve irmik tatlısı yaptım.Dolapta bekleyen yarım paket labneyi karıştırdımArasına paketin tabanında kalmış savyerleri koydum ve üzerine soslarla süsledim.iki tabak yedikten sonra büyük bir pişmanlık ve suçluluk içinde akşamımı geçirdim.hepinizin bildiği ufak ilaveli tatlımı anlatayım şimdide..



Malzeme

irmik tatlısını yarım ölçü yaptım yani
2,5 su bardağı süt
4 kaşık irmik
5 kaşık toz şeker
vanilya
yarım paket labne peyniri
3-4 adet savyer bisküi
süslemek için çikolata sosu v.s.
çilek

Yapılışı:

süt,şeker ve irimiği kaynattım Göz göz olunca kapattım.Vanilyayı ilave ettimLabneyide ekleyerek hızlı hızlı karıştırıp yedirdim.Islatılmış komposto kaselerine koydum.Soğuyunca ters çevirerek çikolata ve böğürtlen sosu ile süsldim.Çilekleride koyup servis yaptım.

10 yorum:

Gamze Konuk dedi ki...

Amaaan boşver diyeti,bak ne güzel yapmışsın, sefan olsun ,afiyet olsun:)

aleyna dedi ki...

ohh şifa olsun yarasın.arada insanın kendini ödüllendirmesi gerekir.yoksa bu hayat geçmez.elerine sağlık canım

Meleğin Mutfağı dedi ki...

Canım nefiisss görünüyor, Allahtan dünden kalma ağlayan pasta var da tatlı krizine fırsat vermeden şu an çatallıyorum. Bence blogları da aç karnına gezmemek lazım benden tavsiye, öptüm canım sevgiler.

Sevil Şahin dedi ki...

:) ah bu tatlı krizleri beni mahvetti dermişim :))
canım valla bende asla diyet yapamayanlardanım
çünkü inanılmaz bir tatlı düşkünlüğüm var
canım ellerine sağlık
afiyet bal olsun

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
En çok kiloyu yersem kilo alacağım dediğimizde alıyormuşuz. Beynimizi buna modladığımız için oluyormuş. Hayatta bu kadar güzel şeyler varken yemekde gerekli. Severek yenen şeylerin asla kilo olarak geri döneceğine inanmıyorum. Yalnızca porsiyonunu abartmamak gerekli.
Bu kadar güzel görünen bir şeyde yenir.
Sevgiyle kal.

mehtap kuzucu dedi ki...

ahh ah ablasının kardeşi ne olacak ablası gibi tatlı olmadan duramazmış:) ah okrizler olmasa ne kadar kolay kilo verirdik değilmi bernacığım(sen incesin bunu kendim için söyledim)ellerine sağlık canım benim malzeme ve görünüm herşeyi anlatmış...afiyetler olsun...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok güzel olmuş,kilo ve şeker olamasa hemen isterim.Ellerine sağlık,sevgilerrrrr....

Yemekbahane dedi ki...

Ziyaretin için çok teşekkür ederim. Şu tatlı krizleri bende tuzlu olarak tutuyor, rejim yapmak bana da çok zor geliyor.
sevgiler
Müge

Tümay Öztürk dedi ki...

Kalbini dinlemekle çok iyi yapmışsın:) Ben olsam ben de öyle yapardım hele de ortaya böyle birşey çıkarırsam:) Ellerine sağlık. Sevgiler...

Pınar Günay dedi ki...

ah ah, bak nasıl da anlatmış bir bir bütün günahlarını:) şaka bi yana, afiyet şeker olsun, doya doya ye canım hepsini, demek ki ihtiyacın vardı, canın çekti, sen de bu ihtiyacını karşıladın, öyle düşün:)

Related Posts with Thumbnails