17 Mayıs 2010 Pazartesi

ÇİKOLATA SOSLU PROFİTEROL




Tariflerimizi yayınlamaya eski hızımızla hatta belki dahada hızlı devam ediyoruz.Arşivim doldu taştı hepsini tektek yayınlayacağım.Bugünki tarifim ise en sevdiğim pastalardan profiterol.doyumsuz bir lezzet eminim sevmeyen yoktur.




Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı un
yarım paket margarin(125 gr)

İç kreması;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya

üzeri için
bir paket çikolata sosu




Yapılışı
Su ve margarini bir tencereye koyup, orta ateşte kaynattım. İçine unu döküp, tahta kaşıkla hızlıca karıştırdım. 1-2 dakika içinde un toparlandı.  hamuru soğumaya bıraktım. Soğuduktan sonra 3 yumurtayı birer birer kırıp, karıştırarak hamura yedirdim. Bir yumurtayı iyice yedirmeden kesilikle diğerini eklemeyin. Yumurtaları iyice yedirdikten sonra yoğun ve yapışan bir hamur elde ediliyor.
Fırını 180 derecede ısıttım.Hamurdan birer tatlı kaşığı yağlı kağıdın üzerine koydum. 
Bu ölçüden yaklaşık 18-20 adet çıkıyor. Tepsiyi ısıtılmış fırına koyup kızarana kadar pişirdim. (35-40 dakika)



İç kreması için, vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirdim ve ılınmaya bıraktım. Ilınan kremaya vanilyayı ekleyip, çırpma teliyle biraz karıştırdım. Pişen profiterol hamurlarını ortadan keserek arasına krema koydum.Üzerine paket üzerindeki tarife göre çikolata sosunu hazırladım ve döküp süsledim.

6 yorum:

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Bernacığım muhteşem bir dönüş yaptın.Eline sağlık.Sevgiler...

zafer dedi ki...

çok nefis görünüyor olsada yesem ellerine sağlık canım.

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

Saygılar.

Ebru dedi ki...

Ellerine sağlık. Bunu en kısa zamanda ben de yapmak istiyorum inş. Çok güzel de süslemişsin.

F İ L İ Z dedi ki...

bernacığım ellerine sağlık nefis olmuş

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Ellerıne sağlık nefis bir görüntü..
afiyetler olsun bereketi ile..

sevgiler..

Related Posts with Thumbnails