4 Nisan 2010 Pazar

SUSAMLI KARNABAHAR OGRETEN


MALZEME:



1 ortaboy karnabahar,
limonsuyu,
2 su bardağı süt,
1/2 su bardağı un,
1/2 su bardağı susam,
yağ,tuz ,
karabiber,
kaşar peyniri



yapılışı:karnabahar çiçekleri limonlu suda haşlanır.un yağda hafif pembeleşene kadar kavrulurve süt ile açılarak tuzve k.biber ilave ediir elde edilen sosa karnabaharlar batırılarak yağlanmış tepsiye dizilir üzerine kaşar rendesi ve susam serpiştirilir.220C deki fırında kızarana kadar pişirilir sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır afiyetle yenir.

1 yorum:

Bengü-www.pemberehber.com dedi ki...

Bernacığım, ellerine sağlık. Tam denenesi bir tarif. Karnabahar aldığımda mutlaka yapacağım. Sevgiler.

Related Posts with Thumbnails