Evde yapılan tereyağının tadına doyum olmuyor.Bu yağlar Mehtap Ablacımdan.Telefonla konuşurken yağ yaptığını söyleyuince bende sizlerle paylaşmak istedim.
Tenekelerde yağ yapımı için özel kaymaklar satılır.Yanlız alırken bunu mutlaka sorun ,kutu kaymaklardan kesinlikle yağ olmuyor.Bu kaymağın üzerine buz kpoyarak mikserle sarı suyunu verip tereyağ toparlanana kadar çırpılıyor.işte size mis gibi tereyağ.Ablacığımında ellerine sağlık.
6 yorum:
bu tereyağını birde kızarttığını düşünüyorumda nefis kokar ellerine sağlık ablacığım enfes görünüyor.
Hiç yemedim daha önce çokta merak etim bu kaymakları nereden alacağız??
estergonyeşil,canım bu kaymağı mandıralardan sorarsan bulabilirsin.sevgiler
Ev yapımı gibisi var mı? Süper olmuş canım.
canım yaaa bende İstanbul da otururken hep tereyağımı kendim yapardım tanıdık mandıra vardı tenbihlerdik önceden kaymağımız hazır olunca alıp defalarca buzlu suyla yıkardım sonra yağımı yapınca da bir kısmını bu şekilde kahvaltılık ayırır bir kısmını da tuzlar yemeklik olarak dolaba bırakırdım missss gibi kullanırdık şimdi burada kaymak yok yapamıyorum ama buranın tereyağı çok güzel onu kullanıyorum Türkiye dende getirdiğim oluyor arasıra neyse uzattım sizede afiyet bal olsun canım
Temizliğinden ve tazeliğinden şüphe duymadan tüketebileceğin bir lezzet:))
Yorum Gönder