4 Nisan 2010 Pazar

FIRINDA TAVUK BAGET VE SALATA

Ben beyaz eti kırmızıya tercih edenlerdenim.Bu tavuğuda geçen akşam annemler geldiğinde yapmıştım.Fırında  bu şekilde yapılınca gerçekten çok lezzetli oluyor.

Salata ise tüm yemeklerinde yanında olmazsa olmaz.salatasız bir yemek yediğim de tadını alamıyorum.Ne çeşit olursa olsun illaki salata olacak

Tavuğumuzun tarifine geçelim isterseniz.
öncelikle tavukları yıkayıp üttüm.Yarım çay bardağı sıvıyağ,yarımçaybardağı süt,biraz köri,karabiber,tuz  la 2-3 saat dolapta beklettim.

Yuvarlak borcam tepsiyi sdıvıyağla yağladıktan sonra en alta halkakestiğim patatesleri döşedim onun üzerine halka kesilmiş domatesleri ve onunda üzerine biberleri döşedim.Arlarına sarımsakları yarıya bölüp koydum.En üstede terbiyelediğim etleri  döşedim.Bir kaşık salçayı sıvıyağla beraber biraz ocakta çevirdim.Daha sonra üzerine bir bardak kadar sıcak su döktüm.kaynayınca kekik ilave ettim.tavukalrın üzerine gezdirdim.200 derece fırında kızarıp pişinceye kadar beklettim.

1 yorum:

Hayattan Azıcık dedi ki...

Hiç fırın baget almadım ama görüntü güzel denesem iyi olacak...

Related Posts with Thumbnails