Bu pastamın boş hali
Malzemeler;
Tart Pandispanyası için:
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
1 kabartma tozu
2,5 çay bardağı un
Salepli krema için;
2 su bardağı süt
yarım subardağından biraz fazla şeker
1 yemek kaşığı salep
1 poşet kremşanti
1 yemek kaşığı margarın
Yapılışı:yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra sırasıyla diğer malzemeleri ekleyerek kek hamurunu hazırlıyoruz.Yağlanmış tart kalıbına dökerek pişiriyoruz.
Salepli krema için:toz krem şanti dışındakileri karıştırarak pişiriyoruz.Ocağı kapatınca margarini de ilave edip karıştırıyoruz.Krema soğuyunca Toz kremşantiyi ilave ederk 10 dk.çırpıyoruz.Önce biraz cıvık bir kıvamı oluyor.Korkmayın zira ben çok korktum.Ama dolapta birkaç saat kalınca çok kıvamlı ve sünen köpük gibi bir krema oluyor.Neyse devam edelim.Daha sonra pandispanyanın çukur kısmını bu krema ile doldurup dolaba gönderiyoruz.Birkaç saat bekleyince krema donuyor adeta.Servis yapacağımızda çıkarıp,pişmaniye ve fıstıkla süslüyoruz.
8 yorum:
Bernacığım yorumun dileklerin için çok teşekkür ederim.Bu pastayı bende Yeşim Hanımda görmüştüm değişik gelmişti.Denemek isterim.Ellerine sağlık.Sevgiler.
bernacığım görüntüsü zaten pastanın ne kadar güzel olduğunu bize anlatıyor birde tadına bakarsak eminim 10 üzerinden 15 vereceğiz hemen denemem lazım teşekkürler..
Bernacığım ellerine sağlık çok ilginç ve güzel bir pasta, bende Yetur da görmüştüm bunu.
Canim arkadasim, ellerine saglik... Gecen ben de pismaniye aldim Tür Bakkalindan ama henüz acmadim... Yemeye gelecek birilerini bekliyorum... Sevgilerimle, cok öptüm-.-..
Berna'cığım son gunlerde bakamadım simdi vaktım oldu bır suru guzel seyler eklemişssin hepsı harıka görunuyor bu pastayada ayrıca bayıldım elelrıne saglık canım.sevgilerrr
tülincim canım yeniden hoşgeldin.tadı görüntüsünden de harika sevgiler
Bernacıgım pastanı yemesi bana kısmetmiş harika bir tadı vardı çok begendim.
Bernacığım pişmaniyeli tart pastan harika görünüyor eminim lezzeti de güzel olmuştur, ellerine sağlık. Sevgilerimle...
Yorum Gönder