6 Mart 2010 Cumartesi

EKMEK KADAYIFI


Evet şimdide benim çok sevdiğim tatlılardan birini paylaşmak istiyorum.Ekmek kadayıfına bayılırım.Gerçi tatlı olupta sevmediğim yoktur ama bunun yeride bir başkadır.

Gelelim yapılışına:
MALZEME VE YAPILIŞI


1 adet küçük boy ekmek kadayıfı yarıçapı 10 cm. daha geniş(kadayıftan) olan bir tepsiye konulur,üzerine yarısını geçecek kadar kaynar su konulur ,kadayıf suyu iyice çekip her tarafı yumuşayınca fazla suyu süzülür ,ortasında ufak bir kare keilerek tepsinin içine alınır.diğer tarafta 1,5 kğ toz şekerden 1,5 su bardağını biraz limonla birlikte yakarak karamelize edilirkalan şekeri şekerin ölçüsü kadar suyla şurup yapıp, karamelin üzerine boşaltarak karamelli şurup yapılır,bu şurup kadayıfın üzerine dökülerek orta derece ateşte kadayıf urubu çekip ,koyu kıvamlı oluncaya kadar pişirilir ,soğuyunca kaymak yada kremşantiyle servis yapılır.

1 yorum:

zafer dedi ki...

hmm bu ekmek kadayıfını yemesi ne kadar güzel olur çünkü çok davetkar bakıyorlar..

Related Posts with Thumbnails