MALZEMELER
2 havuç
1 patlıcan
1 kabak
1 kırmızı biber
2 yeşil biber
1 patates
1 soğan
sıvıyağ,toz kırmızı biber,karabiber,kekik,tuz
biraz tereyağ
1 bardak süt
kaşarpeynir rendesi
YAPILIŞI:tüm sebzeler julien doğranır.Vog tavada 2 kaşık sıvıyağ ve baharatlarla ağzı kapatılarak pişmesi sağlanır.Diğer bir tarafta tereyağ ve iki kaşık un konularak pembeleştirilir,Üzerine 1 su bardağı süt dökülerek hızlı hızlı karıştırıp açılması sağlanır.Krema haline gelince bir yumurta çırpılarak yedirilir.Tavadaki sebzeler fırın kabına alınır.Üzerine hazırlanan beşamel sos dökülür,üzerine kaşar peynir rendelenir ve fırına verilir.Üzeri kızarana kadar pişirilir.hafif soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.
4 yorum:
hayırlı geceler Bernacığım eline sağlık leziz bir yemek olmuş güzel yorumların için çok teşekkür ederim hemşom sevgiyle muhabbetle kal
papatya demek hemşehriyiz çok sevindim.sevgiler
Berna'cığım harıka göunuyor ellerıne saglık canım sevgiler:)
teşekkür ederim tülincim bendende sevgiler
Yorum Gönder