12 Mart 2010 Cuma

BEŞEMAL SOSLU SEBZE SEPETİ

MALZEMELER
2 havuç
1 patlıcan
1 kabak
1 kırmızı biber
2 yeşil biber
1 patates
1 soğan
sıvıyağ,toz kırmızı biber,karabiber,kekik,tuz
biraz tereyağ
1 bardak süt
kaşarpeynir rendesi


YAPILIŞI:tüm sebzeler julien doğranır.Vog tavada 2 kaşık sıvıyağ ve baharatlarla ağzı kapatılarak pişmesi sağlanır.Diğer bir tarafta tereyağ ve iki kaşık un konularak pembeleştirilir,Üzerine 1 su bardağı süt dökülerek hızlı hızlı karıştırıp açılması sağlanır.Krema haline gelince bir yumurta çırpılarak yedirilir.Tavadaki sebzeler fırın kabına alınır.Üzerine hazırlanan beşamel sos dökülür,üzerine kaşar peynir rendelenir ve fırına verilir.Üzeri kızarana kadar pişirilir.hafif soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

hayırlı geceler Bernacığım eline sağlık leziz bir yemek olmuş güzel yorumların için çok teşekkür ederim hemşom sevgiyle muhabbetle kal

umutluhayat dedi ki...

papatya demek hemşehriyiz çok sevindim.sevgiler

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Berna'cığım harıka göunuyor ellerıne saglık canım sevgiler:)

umutluhayat dedi ki...

teşekkür ederim tülincim bendende sevgiler

Related Posts with Thumbnails