Bu günler içimiz dışımız pilav oldu.Umut beyin artık tek yediği yemek türü pilav bugünlerde maalesef.Durum böyle olunca bıkmasın diye bende pilav çeşirtlerini evirip çevirip yapıyorum.Bu da dün gece pilav diye tutturduğunda yaptığım pilav.
Malzemeler
1 bardak arpa şehriye
1,5 bardak sıcak su
biraz etsuyu
tereyağ
tuz
Yapılışı
arpa şehriyeleri erimiş yağda pembeleşene kadar kavurun,üzerine sıcak su ve et suyunu dökün,tuzunu atın.suyunu çekince kağıt havlu ve kapağını kapatıp biraz dinlendirin.
6 yorum:
domatesli arpa şehriye pilavıda harika oluyor, şifalar olsun,sevgiyle kalın
bir dahaki sefere domatesli yapıyım iyi fikir ,teşekkürler
hiç şehriyeden pilav yapmadım.denemem lazım.sevgiler.
denemeni tavsiye ederim filizcim,çok lezzetli oluyor.sevgiler
Eşim pirinç sevmez sürekli bu pilavı yapıyorum bence de çok güzel sevgiler canımm...
estergoncum sana da sevgiler
Yorum Gönder