11 Mart 2010 Perşembe

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

  Bu günler içimiz dışımız pilav oldu.Umut beyin artık tek yediği yemek türü pilav bugünlerde maalesef.Durum böyle olunca bıkmasın diye bende pilav çeşirtlerini evirip çevirip yapıyorum.Bu da dün gece pilav diye tutturduğunda yaptığım pilav.

Malzemeler
1 bardak arpa şehriye
1,5 bardak sıcak su
biraz etsuyu
tereyağ
tuz

Yapılışı
arpa şehriyeleri erimiş yağda pembeleşene kadar kavurun,üzerine sıcak su ve et suyunu dökün,tuzunu atın.suyunu çekince kağıt havlu ve kapağını kapatıp biraz dinlendirin.

6 yorum:

susamcorekotuFeriha dedi ki...

domatesli arpa şehriye pilavıda harika oluyor, şifalar olsun,sevgiyle kalın

umutluhayat dedi ki...

bir dahaki sefere domatesli yapıyım iyi fikir ,teşekkürler

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

hiç şehriyeden pilav yapmadım.denemem lazım.sevgiler.

umutluhayat dedi ki...

denemeni tavsiye ederim filizcim,çok lezzetli oluyor.sevgiler

Hayattan Azıcık dedi ki...

Eşim pirinç sevmez sürekli bu pilavı yapıyorum bence de çok güzel sevgiler canımm...

umutluhayat dedi ki...

estergoncum sana da sevgiler

Related Posts with Thumbnails