24 Şubat 2010 Çarşamba

ARNAVUT CİĞERİ(MEHTAP ABLAMIN)


 
malzeme
1/2kğ.küp küp doğranmış(1.5-2 cm)dana yada kuzu ciğeri
3 adet patates
un,
pulbiber,kekik,karabiber,tuz
kızartmak için zeytinyağ veya sıvıyağ
yanında soğan garnitürü:
2 adet kurusoğan
maydanoz
sumak,pulbiber
yapılışı
patatesleri küp küp yapıp kızartın ve bir kenara alın,
ciğeri kesinlikle yıkamadan,bolca unlayınız bir süzgeçte fazla ununu eleyerek çok kızgın ve bol yağda kızartınız
kızaran ciğerlerin üzerine tuz,kekik,karabiber,pulbiber serpilir,kızaran patateslerle harmanlayınız,
üzerini maydanozla süsleyip,yanında doğranmış soğan-maydanoz-pulbiber-sumak karışımıyla servis yapınız

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails