30 Ocak 2010 Cumartesi

YALANCI EKMEK KADAYIFI(ETİMEK TATLISI)


Geçen akşam annemler yemeğe geldiklerinde bana tatlıyı biz getireceğiz dediler.Canım kardeşim AYLA benim en sevdiğim tatllılardan birisi olan ETİMEK TATLISI (YALANCI EKMEK KADAYIFI)nı yapmış getirmiş.Tek kelime ile harikaydı .Rejimde olmama rağmen iki dilimini mideye gönderdim.Ellerine sağlık canım benim.
İsterseniz tarifini de paylaşıyım sizlerle:

MALZEME:

Bir paket tuzsuz etimek
2 Su bardağı şeker
2,5Su bardağı kaynar su


Muhallebi:

2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
750 gr süt
1 paket vanilya

ÜST KATI İÇİN
1 Poşet krem şanti

YAPILIŞI
2 Su bardağı şekeri derin bir kapta yakıp  2,5bardak kaynar suyu üzerine döküyorsunuz.Tepsiye dizdiğiniz etimeklerin üzerine döküyorsunuz yanlız dikkat edin çok sıcak oluyor.eliniz yanmasın.Un,nişasta şeker ,süt ve vanilyayı muhallebi yapıp.sıcakken etimeklerin üzerine yayıyorsunuz.Soğuyunca kremşantiyi poşet üzerindeki yazan tarife göre hazırlayıp,muhallebinin üzerine yayıyorsunuz.Daha sonra üzerini istediğiniz gibi süslüyorsunuz.AFİYET OLSUN...gerçekten çok güzel bir lezzet değilmi....

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok sevdigim bir tatlı harika görünüyor emegine saglık kardeşim.

Related Posts with Thumbnails