16 Nisan 2014 Çarşamba

MARSHMALLOWLU KURABİYE

                              Herkese merhabalar.Benim için hayat yoğun bir tempoda geçiyor.Günler aylar nasıl geçiyor anlamıyorum.Sağlık olsun da koşturalım varsın.Bu arada yeni tarifler eklemem zaman alıyor tabii ki.Çok  güzel bir tarifle  devam edelim o zaman...

                                            
                                                                    MALZEMELER
1 paket labne peyniri (200 gram) 
 100 gram margarin veya tereyağı
 1,5 su bardağı toz şeker 
1 tane yumurta 
1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 Bir tutam tuz
 3-4 su bardağı un
 10 tane petibör bisküvi 
 Marshmallow (ben haribo kullandım) 
Çikolata  glazür


                                                                      YAPILIŞI

Labne peynirini süzgeçte süzelim. Yoğurma kabına alıp üzerine şeker, yumurta, tuz ve margarini ekleyip karıştıralım. Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamuru yarım saat ağzı kapalı bir şekilde dolapta dinlendirelim. Bisküvileri havanda döverek ya da robotta un haline getirelim. Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayalım. Bisküviye bulayıp hepsini tepsiye dizip ortalarına işaret parmağımızla ya da çay kaşığıyla çukurlar oluşturalım. Isıtılmış 175 derece fırında pişirelim.Fırından çıkarmamıza 2 -3 dakika kala üzerlerine yarımşar marshmallow koyalım.Tekrar fırına verelim.2-3 dk. sonra çıkaralım soğuyunca üzerine eritilmiş çikolata gezdirelim.

2 yorum:

Mahide dedi ki...

Görüntü nefis biliyorum tadıda nefis olmuştur emegine saglık Bernacıgım.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Bernacım, 30'lu yaşlarımın başlarındayken ne severdim bu Harribo'yu.. Kilo falan almıyordum tabii :)) Şimdi ancak rüyama girmesine izin veriyorum :)))) Şaka bir yana, ilginç bir fikir olmuş bu deneme.. Ellerine sağlık canım..

Related Posts with Thumbnails