25 Nisan 2014 Cuma

CEPLİ SANDVİÇ (HARİKA)



      Merhabalar bugün harika bir tarifim var.Daha önce denemediyseniz mutlaka deneyin.Kahvaltılar için,ikindi çaylarının yanına harika bir tarif.



Çocuklar içinde harika bir atıştırmalık olamazmı ...ne dersiniz....



MALZEMELER

1 Su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
1 paket instant maya


Aralarına sürmek için

1 çay bardağı sıvıyağ


Üzeri için 

yumurta sarısı



                                                                         YAPILIŞI

Ilık sıvı malzemeleri karıştır ve mayayı eritin.Tüm malzemeleri ekleyerek hamuru yoğurun.1 saat mayalandırın.Hamur iki katına ulaşınca,limon kadar bezelere ayırın.Merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın.Ve sıvıyağ ile yağlayın.




Bunu yarım ay olacak şekilde ikiye katlayın.ve tekrar yağlayın.



Üçgen hamurun açık kenarını sıkıca bastırın.Ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.Yumurta sarısı sürün ve susam serpin.Tepsidede 20 dk. kadar bekletin ve 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.



Ilıyınca celari bir bıçak yardımı ile açın.


Soğuyunca ceplerinin her birine kaşar peynii,salatalık,domates,biber v.s. koyabilirsiniz.Afiyet olsun...







6 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Süper harika bir görsel!Ellerinize saglik,fikir ve anlatim icinde cok tesekkürler!

Emine Karadeniz Kaya dedi ki...

Gerçekten çok hoş ellerine sağlık en kısa zamanda yapmam lazım :)

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel olmuş canım ellerine sağlık.

ihlamurcum dedi ki...

Gerçekten çok hoş fikir, galiba Nergis mevsiminde görmüştüm,bir de siz de.Elinize sağlık.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Lezzetinden geçtim, esytetiği yeter :)) Ellerine sağlık Bernacım..

Deniz dedi ki...

Şekli harika. Tam böyle doldurup yemelik. Ellerinize sağlık.

Related Posts with Thumbnails