22 Aralık 2013 Pazar

MİİLFÖY HAMURUNDAN .PEYNİRLİ AÇMA

 
 
 
 
 
Günümüz kadınlarının  en  çok işine yarayan  yeniliklerden biri de hazır milföy hamuru.Hatırlarım küçüklüğümde anneciğim ne zahmetlere katlanarak hazırlardı ev yapımı milföy hamuru ,oysaki  şimdi marketlerde çeşit çeşit marka marka kolayca ulaşabiliyoruz.Çokta lezzetli değişik  pasta börekler hazırlanıyor bu hamurlarla.Bende bugün sizlere iki pratik ama çokkk lezzetli formül vereceğim.
 
MİLFÖYDEN PEYNİRLİ AÇMA
 
 
 
Malzemeler
dilediğiniz lkadar milföy hamuru
içi için peynir
üzeri için yumurta sarısı yapıştırmak için yumurta akı
susam
Yapılışı
 
dikdörtgen milföy hamurlarını biraz yumuşadıktan sonra altına ve üzerine un serperek merdane ile açıyoruz,ortadan ikiye kesip dikdörtgen elde ediyoruz iki adet,uzun kenarına peynir vey farklı bir iç koypu rulo yapıp ,iki ucunu açma gibi birleştiriyoruz.Yumurta akına batırıp yapıştırıyoruz.Yumurta sürüp susam serpip ,pişiriyoruz.













3 yorum:

Peygamberim İzinden dedi ki...

Milföyden hemen hemen herşey yapılıyor bu tarifi de ilk defa görüyorum ve çok da güzel olmuş ellerinize emeklerinize sağlık :)

Hayattan Azıcık dedi ki...

Canımmm nasılsın, uzun zamandır denk gelmiyoruz iyi olduğunu umuyorum. Milföyden yapılmayan yok gerçekten hazırı tamamda ev yapımının o mis kokusunun yerini almaya aday bile görmüyorum hazırları ama malesef annelerimiz kadarda sabırlı değiliz sanıyorum. Hayata koşarak başladık sanki herşey acele herşey çabuk çabuk. Sevgiler...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Milföy mutfakların can simidi:))
Pek hoş görünüyor,ellerine sağlık canım.

Related Posts with Thumbnails