MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket (instant) kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı şeker
6 su bardağı un
İÇ MALZEMESİ
peynir ve maydanoz
MANTOSU
1 su bardağı pirinç unu
3/4 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
-5 Su bardağı unu derin bir kaba koyunuz,içine maya,tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.
-Ortasını çukur yapıp,yumurtaları kırın ve yağı ekleyin.
El,inizle karıştırın,bu sırada yavaş yavaş süt ve suyu ekleyin.
-kalan unun da yavaş yavaş ekleyin ve ele yapışmyana bir hamur elde edin.Hamuru toplayıp,üzerine az un serpin ve temiz bir bez örterek 30 dk. mayalanmaya bırakın.
30 dakika sonunda hamuru bir kez daha yoğurun ve aralarına peynir koyarak yuvarlak poğaçalar yapın.Tepsiye dizin.Tekrar dinlenmeye bırakın.Bu sırada manto için gerekli malzemeleri kek kıvamında çırparak hazırlayın ve 10 dakika dinlendirin.Daha sonra bir kez daha çırpın ve birer tatlı kaşığı poğaçaların üzerine yayın ve fırında pişirin.
6 yorum:
çok hoş görünüyor denemek isterim.
acaba manto kısmı için yazdığınız toz maya, hamuru için yazdığınız kuru (instnt) mayadan farklı bir şey mi? Farkı ise nasıl bir şey almam gerektiğini anlatabilir misiniz? Teşekkür ederim ve elinize sağlık
süpper görünüyorlar bernacığım,çok değişik bir poğaça tarifi,mantolu fln:)ellerine sağlık ...baktıkça acıkıyorum,elimi uzatıp almak geliyor içimden...
Değişik bir tarifmiş gerçekten,merak ettim ilk fırsatta deneyeceğim.Ellerine sağlık.
Çok değişik olmuş canım ellerine sağlık.
değişik ve güzel bir poğaça olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Değişik güzel bir tarif. Paylaşım için teşekkürler. Ellerinize sağlık...
Yorum Gönder