3 Nisan 2013 Çarşamba

PİRİNÇLİ KABAK MEZESİ


İster  davet sofralarınızda ister çay masalarında  sunabileceğiniz güzel bir tarif.Denemenizi tavsiye ederim.
Tarif  birsenceden....


MALZEMELER

•4 tane kabak
•1 çay bardağı pirinç
•1 demet dereotu
•2 çorba kaşığı mayonez
•1 su bardağı yoğurt
.1 su bardağı dövülmüş ceviz
•Tuz
•İstenirse 1 diş sarımsak
•2,3 çorba kaşığı  sıvıyağ

 

YAPILIŞI

Kabağı rendeleyip bir tencereye koyalım.İçine yıkanmış pirinç,tuz ve sıvıyağı ekleyip 1çay bardağı su ilave edip pirinçler pişip kabaklar suyunu çekene kadar pişirelim.Pişince iyice soğumasını bekleyelim.Soğuyan kabaklı pirincin içine yoğurt,mayonez,ceviz,sarımsak ve doğranmış dereotu koyup karıştıralım.Dolapta bir kaç saat soğutalım .

6 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

bende yaparım bunu severek yiyoruz ellerine sağlık çok güzel olmuş canım

aylin dedi ki...

bende çok severim böyle lezzetleri ellerine sağlık

sevimin sayfasi dedi ki...

ellerine saglik nefiiiisss görünüyor...
bende cok severim

nursen aksoy dedi ki...

Çok hafif bir salata olmuş,ellerinize sağlık..

hatice avcı dedi ki...

Ellerine sağlık çook lezzetli görünüyor sevgiler:)

MAZES dedi ki...

ellerinize sağılık,çok güzel ve lezzetli.

Related Posts with Thumbnails