Herkese merhaba,yine uzuunn bir aradan sonra...Tariflerim birikti ama ben bir türlü sizlerle paylaşamıyorum,sanırım yaz mevsiminin rehaveti....
Karnıyarık ,pilav ,cacık üçlüsü biz Türk halkının vazgeçemediği ,çok sevdiği üçlüdür.Gerçi benim ki karnıyarık ve cacık ikilisi oldu ama ,salatanında eşliğinde lezzetli bir akşam yemeği oldu.Patlıcanın kızartmadan közlenmesi yemeğimizi hafifleştirdi.Ve bence lezzetini de artırdı keza ben köz patlıcan tadını çok severim.
Tarifini bilmeyen yoktur ama ben yinede genel olarak anlatayım.Patlıcanları ocakta közledikten sonra kabuklarını soyarak ortasına bir çizgi atıyoruz.Bu arada biraz sıvıyağında soğan sarımsak ve salçayı çevirdikten sonra kıymayı ekliyoruz biraz kavuruyoruz.minik doğranmış domates ve biberi ekleyerek biraz daha kavuruyoruz.Patlıcanların çizik bölümlerini açarak buraya dolduruyoruz kıymalı içi.Üzerini domates ve biberle süslüyoruz.salçalı suyu da ekleyerek birazda ocakta pişirip afiyetle yiyiyoruz...
7 yorum:
çok nefis olduğu kesin ellerine sağlık afiyet olsun bernacığım.
karnıyarık közlenince daha hafif oluyor..bende böyle yapmaya çalışıyorum
sevgiler
cok lezzetli gozukuyor...
ellerine saglık....
AHH HEPİMİZDE AYNI REHAVET VAR SANIRIMM.:(
YEMEĞİN ÇOK HOŞ GÖRÜNÜYOR CANIM..
ELLERİNE SAĞLIK..
SEVGİLER..
AHH HEPİMİZDE AYNI REHAVET VAR SANIRIMM.:(
YEMEĞİN ÇOK HOŞ GÖRÜNÜYOR CANIM..
ELLERİNE SAĞLIK..
SEVGİLER..
AHH HEPİMİZDE AYNI REHAVET VAR SANIRIMM.:(
YEMEĞİN ÇOK HOŞ GÖRÜNÜYOR CANIM..
ELLERİNE SAĞLIK..
SEVGİLER..
en sağlıklısı aslında ama gel görki eşim yemiyor,illaki kızartma olacak,ellerine sağlık canım çok severim..
Yorum Gönder