20 Nisan 2012 Cuma
ÇOBAN PİLAVI
Pilav sofralarımızın vazgeçilmezi,farklı pilav çeşitleri denemek hoşuma gidiyor gel görki ev halkı klasik pilavı tercih ediyor.Bu pilavı öğlen kendim için az miktarda yaptım.Enfes....
Biraz sıvıyağı ısıttıkta sonra bir iki dal taze soğanı ince ince doğrayıp kavuralım,rengi değişirken iyice yıkadığımız bir küçük komposto tabağı bulguru ve bir küçük komposto tabağı pirinci ekleyelim ,bir yemek kaşığı yıkanmış kuş üzümü ve bir küçük komposto tabağı haşlanmış yeşil mercimeğide ekleyelim.Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su(et suyuda olabilir)dökelim.Suyunu çekince ağzına bir peçete kapatıp kapağını örterek demlenmeye bırakalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
14 yorum:
Değişik ve güzel bir pilav tarifi. Kızım da klasik pilav dışında pilav yemiyor ama ben de kendim için deneyebilirim. Ellerinize sağlık, afiyetler olsun.
Sevgiler.
görüntüsü çok güzel canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.
eline sağlık canım bende çok severim böyle pilavları pilav yapacaksam mutlaka birşeyler katar karıştırırım. tabi bu durumu sadece benim sevdiğim için senin yaptığın gibi sadece kendime pişirebiliyorum. afiyet olsun sevgiler
Canım ellerine sağlık pilavın harika
sevgiler...
çok besleyici olmuş.ellerine sağlık tatlım..
Ellerıne sağlık..
Bereketı bol olsun.
Sevgiler.
Çok besleyici güzel bir pilav olmuş ellerine sağlık,sevgiler
Bizim ev halkininda klasik damak tadi oldugu icin onlar yokken kendi sevdigim malzemeleri seylere katip karistiriyorum
Yanina ayranla nefis gider eline saglik canim doyurucu nefis olmus
Kesinlikle çok değişik, denemeye değer ve sağlıklı.Elinize sağlık
evet bu ev halki da insanin sevkini kiriyor di mi :) bizimkiler de ayni :) Ellerine saglik ve de afiyet olsun :)
Hem sağlıklı hemde çok güzel bir pilav olmuş Bernacım. Ellerine sağlık canım..,
Sevgiler..
ne guzel cok da leziz duruyor.ellerine saglik hayatim.sevgilerle.
Oooo pilav nefis görünüyor ellerine sağlık tatlım...
Yakışıklı oğlunun 23 Nisan çocuk bayramını kutlar gözlerinden öperim:)
Yorum Gönder