21 Şubat 2012 Salı

SÜTLÜ MİLFÖY HAMURUNDA PAÇANGA BÖREĞİ


Zafer ablamın çay masasındaki  güzel  tariflerle  devam ediyorum.Tarifi  merak  edilen  milföy  paçanga  böreğinin  tarifi  bugünki.Islatılarak  yapılan  bu  börek  ev  açması  gibi  oluyor.Tavsiye ediyorum herkese...

MALZEMELER







1 paket(20 adet) milföy hamuru
1 lt süt
Kaşar peyniri,pastırma
1 yumurta sarısı,
susam ,çörekotu






YAPILIŞI






Herbir kare milföy içine 1 dilim pastırma ve kaşar peyniri koyulup talaş böreği gibi kapatılır.uzun milföylerden biri şeritler halinde kesilir katladığımız börekler fiyonklu paket şekline getirilir bir tencereye koyulan böreklerin üzerine süt dökülür üzeri eksik kalırsa su ilke tamamlanır.en az 2-3 saat bekletilir( ben akşam sardım ertesi gün öğlen e kadar bekledim)sütünü süzüp üzerine yumurta sarısı sürülüp susam çörekotu serpilir ve 180 derecede pişirilir. Sıcak servis edilir

9 yorum:

Unknown dedi ki...

nefis görünüyor canım.zafer ablanın ellerine sağlık.afiyet şeker olsun...

canimçektipişirdim dedi ki...

cnm benim ziyaretin ve yorumun için tsk ederim..seninde ellerine sağlık ne güzel kabarmış:))

mutfagabuyrun dedi ki...

çok farklı bir tarifmiş canım.zafer hanımın ellerine sağlık.harika olmuş.sevgiler.

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
of, of o nasıl da şık bir görüntü. Zafer ablanın ellerine sağlık.
Sevgiyle kal.

Ferkay dedi ki...

Ne güzel kabarmış Bernacım çok güzel bir görüntü.
Zafer ablanın ve senin ellerine sağlık canım..
Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Canım süpermiş denemek lazım senin ve
Zafer ablanın ellerine sağlık sevgiler.

Birsel ve İrem dedi ki...

Değişik bir börek, eminim nefistir, denemek lazım.
Sevgiler.

anne eli gibi dedi ki...

ellerinize sağlık nefis görünüyor..

YeMeK vAkTi dedi ki...

Anammmmm benide götürün zafer ablaya..bu arada çok ilginç ve süpper bir fikir :)

Related Posts with Thumbnails