25 Eylül 2011 Pazar

BÜYÜLEYEN DİYAR KAPADOKYA


Tüm takipçilerime kocaman ve sevgi dolu bir merhabaaa...
Bugün sizlerle hafta sonu eşimin ayarladığı ve bize sürpriz yaptığı minicik sadece bir günlük gezimii paylaşmak istiyorum.Umarım bu bölgeye gitmek isteyenlere güzel bir fikir veririm.
Kapadokyaya eşimle çok sık giderdik oğlum doğmadan önce ancak 5 yıldan bu yana hiç gitmedik.Ve çok özlemişim  beni büyüleyen bu bölgeyi.Ama sadece beni değil tüm ziyaretçilerini  büyüleyen bir yer Kapadokya.Hatta bazı yabancılar geliyor ve buraya yerleşiyor.Buradan yaşayan türklerin bir yarısı kadarda yabancı yerleşen var.Otelcilik,pansiyonculuku,restorancılık yapıyorlar.

Kapadokya modern hayatla doğal hayatı bir arada sunan harika bir yer.Peri bacaları doyumsuz seyirler sunuyor.Gün batarken uçhisardan tüm kapadokyayı izlemek sonsuz bir keyif.


Evet yukarıda Umutçuk ilk kez geldiği ve büyük keyif aldığı Kapadokyada nefis manzarayı seyrediyor.ve babasıyla bizim her adım başında   aaa şurada yemek yemiştik,şu oteldede kalmıştık,bunu hatırladınmı gibi konuşmalarımıza her defasında ''hımmmm ben bebekkenmi'' diye biraz bozularak katılıyor.


Dilek ağaçları ytopluluğu,ister bez bağla,ister nazar boncuğu,istersen çanak çömlek,biri tutmazsa biri tutar hesabı:))

Peri bacaları....


Ve otelimiz LYKİA LODGE ,lykia grubuna ait bu otel bence kapadokya bölgesinin en güzel otellerinden.Cave oteller tabiiki ilginç ama ,bana onlar biraz soğuk ve kokuyor gibi geliyor.Bu bina ise bölgenin mimarisine uygun yapılmış güzel bir bina.fiyatıda makul.Şimdiye kadar bu bölge de en rahat ettiğim ve de en önemlisi çok temiz bir yer.


Evvett  bugünlükte bu kadar.Umarım yeni tatillerde,yeni yerler keşfederek sizlerle paylaşmak dileğiyle.İyi geceler...




5 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Bizde geçtiğimiz hafta iki gün oralardaydık :)

Ne kadar güzel yerler..

Aycan dedi ki...

Gitmek istediğim bir yer.Çok güzel resimler.

xcelis dedi ki...

Bi gün bi gündürrr =) bende gittiğimde butik otelde kalmıştım.yolunuz bir daha düşerse şiddetle tavsiye ederim Melekler Evi.Fotoğraf çekimleri için harika bir yer Kapadokya Bölgesi.
Sevgiler.

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Gerçekten de büyülü bir yer kapadokya. Ne güzel bir sürpriz olmuş. Çok öpüyorum, sevgiler.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ÇOK İYİ YAPMIŞSINIZ..
O ağaç benide çokk güldürüyor :)
ah bizim insanlarımız,
Umut dünyası işte :)

sevgiler canım..

Related Posts with Thumbnails