6 Ekim 2010 Çarşamba

TRUFFLU DOĞUMGÜNÜ PASTASI VE DEĞİŞİK VE PRATİK BİR TRUFF TARİFİ



Dün eşimimn doğum günüydü ve ona bir pasta hazırlamak istedim.Fakat bazı aksilikler yüzünden maalesef istediğim gibi bir pasta olmadı,tadı güzeldi ama görüntü beni hüsrana uğrattı.Neyseki erkekler bu konuda pek bilgi sahibi olmadıkları için eşimi mutlu etti çok beğendi.




Öncelikle bana fikirleriyle yardımcı olmaya çalışan sevgili arkadaşım Filize çok teşekkür ederim.Ama olmadı filizcim.Bir dahaki sefere inşallah daha güzel olucak.
 


Bu pastanın ara kreması (kremole)haricinde herşeyini kendim yaptım.iki gün önceden şeker hamuru süslemelerini yaptım elimden geldiğince.Ama kekin bana yaptğı azizlik olmasaydı eminim herşey daha güzel olacaktı.Hain kek istediğim gibi kabarmadı birde kalıbın tabanına yapıştı kaldı.Halbuki o kadar yağlamıştım.keseyim ortadan derken parçalandı.Benimde moralim bozuldu.Şevkim kırıldı.Düzeltebildiğim kadar düzeltmeye çalıştım.



Neyse yapılışına geçelim.

Kek için hepimizin bldiği kek hamuru

4 yumurta
4 fincan şeker
 4 fincan fındık aromalı sinangil kekun(normal unla yapsaydım ve kabartma tozu kullansaydım daha iyi olurdu diye düşünüyorum.)
1 fincan yoğurt
2 kaşık sıcak su

Ara kat için

kremole
üzerindekinden yarım bardak daha az süt kullandım.

arasını ayrıca kiraz ve muz vede çikolata serpiştirdim.

Üst kreması ise ganaj
200 gr krema
230 gr bitter çikolata

Yapılışı
ısınan kremaya çikolataları kırararak attım ve erimesini sağladım.Çırpıcıyla çırpıp istediğim kıvama geldikten sonra 1 saat oda sıcaklığında beklettim.Ve pastanın üzerine dökerek .Dolaba kaldırdım.Daha sonra şeker hamurları ve üzerine sıraladığım ve aşağıda tarifini vereceğim 10 dk lık truffla süsledim.Ama tadı gerçekten harikaydı.



Şimdi tarifini vereceğim truff ise hem çok lezzetli hemde çok pratik

Malzemeler
2 su bardağı ufalanmış kek kırıntısı
yarım su bardağı çikolata sosu(hazır olanlardan)
2 yemek kaşığı kırık ceviz veya fındık
Üzerini süslemek için
hindistan cevizi,şeker veya fıstık

Yapılışı
kekler robotto çekilir.üzerine çikolata sosu eklenir.fındıklarda ilave edilir.Ve karıştırılır.İstenilen şekil verilir ve istenilen üst malzemesine bulanır.







25 yorum:

derya dedi ki...

Canım bence çok başarılı bir pasta
olmuş kendine haksızlık etme elleri
ne sağlık:))Eşine tüm sevdikleriyle
beraber yaşayacığı sağlıklı,huzurlu
mutluluk dolu güzel bir ömür dilerim.Kocaman öpüyorum.

özlem dedi ki...

ellerine sağlık. bu truff da çikolata sosu olarak hazır olanlardan demişsin. ne olduğunu anlayamadım. yardımcı olabilir misin?

Tümay dedi ki...

Pasta tüm süslemeleri ile çok güzel gözüküyor. Truffa da bayılırım. Ellerine sağlık...

Tümay dedi ki...

Pasta tüm süslemeleri ile çok güzel gözüküyor. Truffa da bayılırım. Ellerine sağlık...

Sabahattin Gencal dedi ki...

DUYURU
Bloglardan Seçmeler 24 Kasın 2010 günü ÖĞRETMENLER GÜNÜ özel sayısı olarak yayınlanacaktır.

Katkı sağlamak isteyenler, öğretmenlerimizle ilgili her türlü yazı ya da başka çalışmalarını
29 Ekim 2010 gününe kadar Bloglardan Seçmeler'e gönderebilirler.

İlgi göstereceğinizi umuyorum.

Sevgi ve saygılarımla

Sabahattin Gencal

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Sevgili Berna,
Eşinin doğum günü kutlu olsun.
Rabbim ailenizden sağlık, mutluluk ve huzuru eksik etmesin.
Pastayı hazırlarken bazı aksilikler yaşamana üzüldüm.
Aksilikler herkesin başına geliyor.
Önemli olan kendi emeğin ile hazırlamış olman.
Ellerine sağlık.

zafer dedi ki...

bu ne kadar nefis bir pasta öyle çok beğendim bende doğum günümde bu güzel pastadan istiyorum.canım benim ellerine sağlık bernacığım.

melisineli dedi ki...

pastanız çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

oylum dedi ki...

çok şık bir pasta olmuş yüreğinize ve ellerinize sağlık

Niloş dedi ki...

Berna'cım sen sonuca bak. Bazen maalesef aksilikler üst üste geliyor. Yine de ellerine sağlık..
sendepişir/Nilgün

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

canımm önecelikle eşine mutlu yaşlar dilerimm allah sizi birbirinize bağışlasınn bir ömür mutlu yaşatsın sağlık mutluluk huzur eşliğinde tabii:))
pastan gayet güzel umarım birdahakine içine sine sine yaparsın:)

lezzet sarayı dedi ki...

bernacım ellerine sağlık harika olmuş

Mariana dedi ki...

Ce tort minunat!
Felicitari!

Ege dedi ki...

Bence en önemlisi düşünüp yapmış olman :) ayrıca gayet de güzel görünüyor, eline sağlık, eşine de nice mutlu seneler dilerim, doğum günü mesajın için de teşekkür ederim :)

susamcorekotu dedi ki...

pasta harika görünüyor aksiliklere rağmen:) mutlu yıllar dilerim

yemekaski.com seçil dedi ki...

Bence çok güzel görünüo.. ellerine emeğine sağlık..

KEYFESEYRAN dedi ki...

Bernacım inan çok güzel görünüyor eline sağlık eşinle uzun bir ömür dilerim

esra dedi ki...

Gayet güzel görünüyor bernacığım..eline sağlık..saç rengin de çok hoş olmuş güle güle kullan..

MÜNSTER dedi ki...

Canim benimmmm.... Sakin üzülme, isin pesini birakma, inan bana "sakinan göze cöp batar" misali, özendigin zaman aksilikler nedense hep üst üste gelir... Öncelikle kekin kaliba yapismasi konusunda bir tio vermek istiyorum... Kekini yumusamis kati yag ile iyice yagladiktan sonra, heryerini bir tel süzgece koydugun galeta unu ile siva... Sonra kaliptaki fazla galeta unlarini ters cevirmek süretiyle bosalt... Bu durumda kek asla kaliba yapismadigi gibi, üzeri cok parlak cikiyor.... Benim kekin lezzetinden kesinlikle süphem yok... Icindeki malzemeye bakinca lezzetini cikarabiliryorum... Üzerindeki süslemeler ise, ilk olmasina karsin son derece güzel... Ama bu is, yani seker hamuruyla modelleme, tamamen el aliskanligi... Bos vakitlarinde Umut`un oyun hamurlariyla denemeler yap... Sonuc olarak, bana göre cok basarili bir pasta olmus, ellerine saglik diyor, esine de saglikli, mutlu, uzun bir ömür diliyorum... Sevgilerimle,

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

harika bir pasta olmuş ellerine sağlık ...

anneanneninemekleri dedi ki...

Çok şık olmuş ellerinize sağlık.

sarımutfak-hande dedi ki...

bence gayet güzel olmuş pastan ellerine sağlık eşinede mutlu seneler canım

Sevil dedi ki...

zehracım üzülme tatlım eşine bir sonraki sene daha güzel bir pasta hazırlayacagına ben eminim .
tatlım sana ufak bir öneri pasta yapacağın zaman pandispanyanı 2 gün öncedenb pişir hem ortadan ikiye ayırması kolay oluyor hemde daha rahat oluyorsun.
süslerde güzel olmuş tatlım
üzerine krem oleyi en az 5-6 saat beklet öyle daha güzel olacaktır .
herşeye ragmen bence el emeği göz nuru pastan çok güzel sen üzülme
öperim seni
sevgiler

mehtap kuzucu dedi ki...

bernacığım ne güzel olmuş Ali'nin doğumgünü pastası,truflu olması ve süslemesi çok güzel eline sağlık

nesrin dedi ki...

Sirin bir pasta olmus. Düsünüp yapman da esini mutlu etmistir. birlikte gecireceginiz nice mutlu yillar dilerim. Sevgiler...

Related Posts with Thumbnails