29 Temmuz 2010 Perşembe

SOĞANSIZ İÇ PİLAV


Bu sıcaklarda yemek yapmakta yemekte biraz zor oluyor,ama yemeksizde olmuyor.İşte iç pilavıda ne zamandır yememiştim ,yapmaya karar verdiğimde sıcakta soğanı yiyemeyeceğimi düşündüm ve soğansız yaptım pilavımı bence dhada güzel oldu.


Malzemeler

1 su bardağı pirinç
2 kaşık sızma zeytinyağı(ben yemeklerim sızmayla yaparım)
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
tuz ,karabiber ve tarçın



Yapılışı

sıvıyağda fıstıklaarı yanmayacak vede çiğ kalmayacak şekilde kavurdum.Pirinç ve kuşüzüümünü tel süzgeçte pirincin berrak suyu çıkıncaya kadar iyice yıkadım.Ve tencereye ekledim.baharatlarıda koyduktan sonra,pirinçler sertleşene kadar kavurdum ve kaynar su ekledim(ben suyu göz kararı eklerim .ölçü kullanmam)suyunu çekince kağıt havluyla kapatıp demledim.

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Berna cığım çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

bernacım ellerine sağlık nefis görünüyor.. ben hiç yemedim ve yapmadım ilginç değilmi:))

yeşim dedi ki...

nefis görünüyor canım.ellerine yüreğine sağlık.seni mimledim...kolay gelsin.öptüm.

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık. Ben soğanlısını tercih ederim ama böylede enfes olmuş.

mintinin dünyası dedi ki...

bernam ellerine sağlık arkadaşım.tabaktası görüntüsü pek bi iştah açıcı canım.

YeMeK vAkTi dedi ki...

sanırım soğansız baharatsız ciğersiz iç pilav bu ellerine sağlık ..Ben her şekilde yerim

zafer dedi ki...

Mmm nefis olmuş ellerine sağlık bernacığım harika görünüyor tadınınd en az görüntüsü kadar güzel olduğuna eminim.

umutluhayat dedi ki...

aylincim bilirsin belki et yemeklerinin yanında ciğer konmaz iç pilava,baharata gelince tarçın,karabiber var.soğanı zaten belirttim.benimkide böyle

Related Posts with Thumbnails