Bu sıcaklarda yemek yapmakta yemekte biraz zor oluyor,ama yemeksizde olmuyor.İşte iç pilavıda ne zamandır yememiştim ,yapmaya karar verdiğimde sıcakta soğanı yiyemeyeceğimi düşündüm ve soğansız yaptım pilavımı bence dhada güzel oldu.
Malzemeler
1 su bardağı pirinç
2 kaşık sızma zeytinyağı(ben yemeklerim sızmayla yaparım)
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
tuz ,karabiber ve tarçın
Yapılışı
sıvıyağda fıstıklaarı yanmayacak vede çiğ kalmayacak şekilde kavurdum.Pirinç ve kuşüzüümünü tel süzgeçte pirincin berrak suyu çıkıncaya kadar iyice yıkadım.Ve tencereye ekledim.baharatlarıda koyduktan sonra,pirinçler sertleşene kadar kavurdum ve kaynar su ekledim(ben suyu göz kararı eklerim .ölçü kullanmam)suyunu çekince kağıt havluyla kapatıp demledim.
8 yorum:
Berna cığım çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
bernacım ellerine sağlık nefis görünüyor.. ben hiç yemedim ve yapmadım ilginç değilmi:))
nefis görünüyor canım.ellerine yüreğine sağlık.seni mimledim...kolay gelsin.öptüm.
Ellerine sağlık. Ben soğanlısını tercih ederim ama böylede enfes olmuş.
bernam ellerine sağlık arkadaşım.tabaktası görüntüsü pek bi iştah açıcı canım.
sanırım soğansız baharatsız ciğersiz iç pilav bu ellerine sağlık ..Ben her şekilde yerim
Mmm nefis olmuş ellerine sağlık bernacığım harika görünüyor tadınınd en az görüntüsü kadar güzel olduğuna eminim.
aylincim bilirsin belki et yemeklerinin yanında ciğer konmaz iç pilava,baharata gelince tarçın,karabiber var.soğanı zaten belirttim.benimkide böyle
Yorum Gönder