16 Temmuz 2010 Cuma

FAVA


Şimdide bizim ailede yıllardır yapılan garantili bir fava tarifi.Arşivimden...
1,5 su bardağı kuru bakla(bol su ile akşamdan ıslatılır),1/2su barağı zeytinyağıyla 1 adet ota boy soğan (ince doğranmış veya rendelenmiş)pembe kavrulur,bakla,bir tatlı kaşığı şeker,tuz ve 3-4 bardak suyla pişirilir .pişen,(pişmiş nohut kıvamında)bakladan 1/2 su bardağı ayırıp ,kalanının ezilinceye kadar pişmesi sağlanır ve kaşık yardımıyla tel süzgeçten geçirilirdiğer tarafta 1/2 demet dereotu incecik kıyılarak ilave edilir,karıştırılır soğuyunca içine 1 limon suyu yedirilir ve ayırdığımız bütün haldeki haşlanmış baklalarıda koyup hepsi harmanlanıp servis tabağına alınır.üzerine isterseniz zeytinyağı gezdirip,pulbiber,ceviz ve maydanoz v.s. süsleyip servise hazırlarız.

7 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok nefis bir görüntü.

Saygılar.

YeMeK vAkTi dedi ki...

favayı çok severimm keşke eşimde benim kadar sevse..ellerine sağlık

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

eLLERINE SAĞLIK bERNA'CIĞIM.SEVERIM FAVAYI AMA HIC DENEMEDIM.iNŞALLAH ARTIK DENERIM SEVGILER HAYIRLI CUMALAR CANIM:)

mehtap kuzucu dedi ki...

canım ellerine sağlık,bende bu yıl hiç yapmadım,sende görünce bende yapmak istedim bir anda,en çokta içine bütün bütün koyduğumuz baklaları seviyorum ben fıstık yer gibi...sevgiler canım benim

çeşnici Handan dedi ki...

Bernacığım favaya bayılırım. Ellerine sağlık çok güzel olmuş canım.

günışığı dedi ki...

hmm nefis canım çekti görünce ama evde bakla yok ilk fırsatta bende yapacağım sevgiyle kalın.

zafer dedi ki...

canım vafa nefis olmuş helekide senin elinden çıkınca lezzeti nasıl güzel olur ben bilirim birdahaki yaptığında davet et lütfen ellerine sağlık.

Related Posts with Thumbnails