İçli köfteyi o kadar severimki analatamam,ama evde yapılan gibisi yoktur,ben hiç denemediğim için hep dışarıdan hazır alıyoruz,ama içime pekde sinmeyerek yiyorum,nasıl yapıldı en önemliside eti nasıl bir et diye,ama ablacığım mis gibi çok nefis bir içli köfte yapmış bende cesaretlendim,birgün esiverir ve denersem şaşırmayın,gerçi nasıl olur bilemem ama denemdende olmaz.Ellerine sağlık canım ablam harika görünüyor.
750 gram dana kıyması (iki kere çekilmiş)
1,5 su bardağı .ince bulgur,1 kaşık salça(biber veya domates)
2 kaşık irmik
1 çay bardağı kadar ceviziçi
1 çorba kaşığı çam fıstığı
4adet yumurta(2 tanesi hamur için 2 tanesi kızartırken kullanılacak)
1 çorba kaşığı kuşüzümü
2 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin veya sıvıyağ
2 kahve kaşığı karabiber ve tuz,2 kahve kaşığı kimyon, 3 kahve kaşığı pulbiber
kızartmak için sıvıyağ
yapılışı
1-ince doğranmış soğan,çam fıstığı,ve margarin kavrulur.kıymanın 450 gram kadarıilave edilir suyunu çekince ,tuz,karabiber,kırmızı biber(1 çay kaşığı),kimyon,kuşüzümü ve cevizle birlikte karıştırılarak iç hazırlanır
2-ince bulgur,irmik,2 yumurta,300gr kıyma,tuz,karabiber,salça,pulbiber ile ara sıra su serperek iyice yoğrulur(mutfak robotunun hamur yoğurma aparetiylede olabilir,daha kolay oluyor)
3-yumurtadan küçük parçalara ayrılıp avuç içinde parmak yardımıyla mümkün olduğu kadar ince açılır,
4-hazırlanan içtendoldurulup kapatılır ıslak avuç içindedüzeltilir
5-kaynar tuzlu suya biraz limon sıkılıp 5 dakika haşlanır,delkli kepçe ile alınırçırpılmış yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır...afiyet olsun
7 yorum:
en sevdiğim halidir kızartması.
ablanın ellerine sağlık canım.
bernacığım güzel yorumun için teşekkür ederim,inşallah geldiğinde sana yapacağım canım kardeşim benim...tarif garantili bir tarif ben yoğurma işini genellikle robotumun hamur yoğurma aparetiyle yapıyorum ve kolay oluyor.senin daha nefis yapacağına eminim ,öpüyorum
İçli köfteyi bizde de annem yapar ama haşlama olarak. ben de bayılırım! İnşallah birgün ben de yapabilirim:) Ellerine sağlık canım. Sevgiler:)
Berna'cım maşallah hızına yetişemiyorum kaçırdığım iki lezzetin daha var HEPSİ DE ÇOK İŞTAH AÇICI GÖRÜNÜYOR. ABLANIN VE SENİN ELLERİNİZE SAĞLIK. SEVGİLER CANIM.
Ben de yapmasını pek bilmem ama annem yapar.
Her yörnin içli köftesi farklı bizimkinde sadece içine kıyma konur.
Mehtap ablanın ellerine sağlık.
ablanın ellerine sağlık çok güzel.
Bernacığım bende çok seviyorum ama hazır benimde içime sinmiyor.Ablanın eline sağlık. Yazdığın yorum içinde çok teşekkür ederim.sevgiler...
Yorum Gönder