30 Mayıs 2010 Pazar

KAT KAT YAZ PASTASI ve KREMALI FIRIN TAVUK







Daha önce yayınladığım   Mehtap ablamın kat kat yaz salatasını yaptım ve çok beğendik .Sevgili ablacığıma bu güzel tarif için çok teşekkür ederim.Yanlız ben slikon kek kalıbına yaptım ve servis zamanı tabaüa ters çevirdim.Kesinlikle tavsiye ederim,şefin tavsiyesidir.sevgiyle kalın....










KREMALI FIRIN TAVUK



Aslında çok nefis bir anayemek oldu ancak ben fırına girerkenki halini çektim telaşla pişmiş halini çekmeyi unutmuşum.Hal böyle oluncada pek hoş görünmüyor haliyle ama fırından çıktığında nar gibi kızarmış nefis bir manzara vardı.

nasılmı yaptım,,

öncelikle sıvıyağda bir soğan ,iki diş sarımsağı kavurdum birazda salça ekledim.daha sonra kuşbaşı doğranmış tavukları ekledim ,2 tanede domates rendeledim,tuz ve kekik ilave ettim.Bir müddet piştikten sonra etler yumuşayınca bir su bardağı mantar,1 su bardağı garnitür ekledim.5-10 dakika pişince ocağı kapattım.Borcama döktüm.Ve bir kutu krema ile karıştırdım.Fırında 180 derecede kaynayıncaya kadar pişti .Üzerine bir bardak kaşar peyniri rendesi döküp kaşarlar eriyince fırından çıkarıp servis yaptım.

3 yorum:

mehtap kuzucu dedi ki...

sabah sabah bu ne nefis bir tavuk tarifi böyle ne kadar güzel olduğunu hayal edebiliyorum,yaz pastasını bizde seviyoruz oldukça sağlıklı ve lezzetli oluyor .. ama seninkinin şekli çok daha güzel olmuş ellerine sağlık canım benim...

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Leziz olmuştur eminim. Bende pazar kahvaltısına tavuk soteledim.

Saygılar.

ÜmmüAbdullah dedi ki...

ELLEERİNE SAĞLIK CANM, SALATA YA BAYILIRIM ZATEN, TAVUKDA NE KADAR LEZZETLİ OLDUĞUNU İÇİNDEKİLERLE GÖSTERİYOR.. DENEMEK LAZIM ...
SEVGİLER...

Related Posts with Thumbnails