2 Nisan 2010 Cuma

PATLICAN TART(ÖZBEK PİLAVLI PATLICAN)

Malzemeler
4 -5 ad.uzun patlıcan
500 gr kuzu kuşbaşı
4 su bardağı pirinç
3 ad havuç
2 ad kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı acı biber salçası
200 gr tereyağ
tuz ,karabiber
1 çaybardağı badem
1su bardağı bezelye




YAPILIŞI:Patlıcanları ince şerit halinde keselim sıvı yağda kızarmadan yumuşamasını sağlayalım bunları kağıt havlu üzerine çıkarıp yağının azalmasını sağlayalımyuvarlak olarak patlıcandan bir parça keselim onuda kızartalım(bostan patlıcan varsa o daha güzel olur),uzun patlıcanları yuvarlak borcama veya kek kalıbına ortadan dışarıya taşacak şekilde dizelim ortasına yuvarlak patlıcanı koyalım.içerisine özbek pilavını koyalım üzerini sarkan patlıcanlarla kapatalım fırında 10-15 dk 200 C de pişirelim servis tabağına dikkatlice ters çevirlim afiyetle yiyelim.


özbek pilavı:
soğanlar küçük küçük doğranır içerisine salça ve etler ilave edilir etler suyunu bırakıp çekkene kadar pişirilir üzerine minik doğranmış havuç tuz karabiber ilave edilir etler yumaşayıp pişene kadar pişirilir.bademlerin kabukları çıkarılıp ilave edilir üzerine pirnçler koyulur6 bardak kaynar su koyalım suyunu çekerken bezelyeleri ilave edip suyunu çekene kadar pişirilir demlenmeden patlıcana koyulur.








7 yorum:

Unknown dedi ki...

Hayirli aksamlar canim .
seninde ellerine saglik patlicanin herseyi harika oluyor sevdigim sebzelerin arasinda size afiyetler olsun canim öprüm.

mehtap kuzucu dedi ki...

güzel bir sunum olmuş,özbek pilavınıda çok severim.ellerine sağlık bernacığım..

Atike Momini Ziya dedi ki...

merhabalar,
bloğu yeni keşfettim. bir özbek olarak özbek pilavlı patlıcan dolması çok ilgimi çekti.ellerinize sağlık. resim daha net çıksaydı keşki :)
ia. bundan sonra sizden ve yapageldiklerinizden haberdar olmak istiyorum. sizi de beklerim :)
sevgiler...

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım patlıcan olduktan sonra mutlaka güzeldir özbek pilavı zaten başlı başına bir yemek ikisini birleştirmek harika olmuştur helede sunumu böyle şık olunca yemede yanında yat olmuş afiyet şifa olsun sevgileeer

BEYZA dedi ki...

Çok sevdim bu tarifi.Ellerinize sağlık...

zafer dedi ki...

bu yemeğe ve sunum şekline bayıldım nefis görünüyor ellerine sağlık bernacığım

Hayattan Azıcık dedi ki...

canımmm nasılsın? gelemedim bir kaç gündür :) gelinimiz özbek, gelinimiz diyorsam 70 yaşında kadın:) bir pilav yapar parmaklarımızı yeriz ama bezelye yok onunkinde. Ellerine sağlık çok güzel duruyor...

Related Posts with Thumbnails