2 Nisan 2010 Cuma

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMA

MALZEMELER



1 kg. dolmalik biber2 su bardagi pirinç
3 adet büyük boy sogan
1 adet domates
1 çay bardagi kuru üzüm
1/2 demet maydanoz
1 çorba kasigi kuru nane
3 tatli kasigi yeni bahar
1 çay bardagi karabiber
1 çay bardagi kirmizi biber
1 tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi toz seker
1 çay bardagi zeytinyagi


YAPILIŞI



Sogan ve maydanozu ince kiyin. Domatesi kucuk kup seklinde dograyin. Pirinci ayikladiktan sonra uzerine sicak su dokup 20 dakika bekletin. Dolmanin icini hazirlamak icin, sogan, maydanoz ve domatesi siviyagda kisa bir sure kavurun. Nane, yeni bahar, karabiber, kirmizbiber, tuz ve toz sekeri ekleyip karistirin. Pirinci ilave edin. 2 su bardagi su ekleyip, pilav gibi pisirin. Zeytinyagini ilave edip karistirin. Dolmalik biberleri yikayin. Uzerlerini kesip, iclerini temizleyin. Biberleri hazirladiginiz icle doldurun. Bir tencereye su doldurup kaynatin. Dolmalari delikli bir tencereye ya da tel kevgire dizin. Delikli tencereyi veya kevgiri su kaynayan tencerenin uzerine oturtup, dolmalari buharda pisirin. Zeytinyagli biber dolmasini soguk olarak servis yapin.

2 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Nasıl da severim zeytinyağlı dolmayı. Ellerine sağlık.

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

HAYIRLI CUMALAR ARKADAŞIM....

ELLERİNE SAĞLIK

Cuma günü, bana çok salavat getirin. Çünkü Cuma günü, şahitlerin hazır olduğu bir gündür. Yani o günde melekler, (ibadet edenlerin yanında) hazır bulunurlar. Sizden biriniz bana salavat getirdiğinde, (bitirinceye kadar) salavatı melekler tarafından bana sunulur.
[Hadis (İbn-i Mace)]

Related Posts with Thumbnails