14 Nisan 2010 Çarşamba
MİLFÖY KREMALI PASTA
MALZEME:
6 ad milföy,
2 su bardağı süt,
2 çorba kaşığı un,
2 çorba kaşığı mısır nişastası,
6 çorba kaşığı şeker,
limon kabuğu rendesi,
limon esansı,
100 gr margarin
YAPILIŞI:Milföylerin 2 si ucuca eklenerek üzerlerine aralıklı olarak çatalla delinir.kabarmasın diye ve tepsi yağlanmadan milföyler tepsiye koyularak 180C de pişirilir.krema için sütün içine un,nişasta,şeker,limon kabuğu rendesi ve esansını koyarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.ocaktan alınarak içine yağ ilave edilierek çırpılır.kremedan birinci milföyün üzerine sürülür ikinci milföy koyulur onunda üzerine krema sürülür.3. milföy koyularak buzdolabında 1-2 saat dinlendirilip,üzerine pudra şekeri ve fıstık dökülür.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
bernacığım eline sağlık pratik ve lezzetli bi pasta
Sevgili Berna,
Ellerine sağlık, tatlı nefis görünüyor.
Çıtır çıtır milföy ve muhallebi ile eminim müthiş bir tat ortaya çıkmıştır.
ellerine sağlık milföyü hiç pastada denemedim.
elmalı denedim sadece.
ama bu şekilde denemeye pek cesaret edemedim...
Tuzlu tatlı sentezini çok seviyorum ellerine sağlık canım...
milföylü pastayı çok severim,çok nefis görünüyor...ellerine sağlık canım...
canım ellerıne sağlık harıka bır göruntu olmus.sevgilerr:)
Iyi aksamlar canim... Ellerine saglik, yine döktürmüssün.... Milföyün her haline bayilirim.... (Cig haric)....!!!! Ne diyordum... Benim zamanimda, yani bundan en az 15 yil önce Istanbul`umun pastanelerinden severek yedigim bir lezzetti.. Hala var mi bilmiyorum... Simdi sen de görünce aklima geldi... Sevgilerimle, hayirli aksamlar...
Farklı bir pasta. Görüntüsü de çok güzel. Ellerine sağlık.
Yorum Gönder