Misafirlerime hazırladıklarımla devam ediyorum.Bu pastayı yeşim hanımın sayfasında gördüğümde çok beğenmiştim.Gerçi yeturla lezzet karelerinde ne görsem bayılıyorum.
Gelen ilk misadfirlerim için denedim.güzel oldu ancak benim kalıbım biraz büyük geldi herhalde daha ince oldu.Birde az da olsa zaman zaman lor olduğunu hissettim yerken.Bir dahaki sefer elabne ile denemek isterim.
Tarife geçelim
Malzemeler
TABANI İÇİN:
Bir paket kakaolu bisküi
bir pakaet dr petker tart jölesi
2,5 çay bardağı su
KREMASI
300 gr tatlı lor
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi
1 paket tart jölesi
2,5 çay bardağı su
ÜZERİ İÇİN
Dilediğiniz meyveler
1 paket tart jölesi
2,5 çay bardağı su
Yapılışı
öncelikle bisküileri rondoda un haline getirdim.tart jölesini suyla pişirip bisküilerle karıştırdım.iyice harmanlayııp kelepçeli kalıba yaydım,kaşığın tersini ıslatarak daha rahatça düzelttim.
Daha sonra lor pudra şekeri ve limon kabuğunu rondoda krema kıvamına getirdim.yine suyla pişirdiğim jöleyi biraz serinlettikten sonra kremaya ilave ederek karıştırdım ve bisküilerin üzerine döktüm.en üstede meyveleri dizip yine suyla pişirdiğim tart jölesini döktüm.yanlız üzte döktüğüm tart jölesi yetmeyecek diye bir paket daha ekledim oda biraz kalın bir tabaka oluşturmuş.
9 yorum:
Muhtesem... ellerine saglik canimin ici.... Eminim cok hafif bir pastadir.... Sevgilerimle, güzel bir hafta sonu diliyorum....
Bende tatlı lor kullanıyıorum .Labne daha yumuşak olduğu için aynı dolguyu vermiyor belki içine başka ilaveler koymak gerekir.Eline emeğine sağlık Bernacığım.Sevgiler.
çok nefis görünüyor canım bu pasta. ellerine sağlık.
hayırlı günler diliyorum..
ellerine sağlı kcanım..tart jölesini meyveli pastalarımda kullanmak istiyorum ama paketin üstünde göründüğü gibi şeffaf olmayışı hoşuma gitmiyor onun yerine renkli jölelerden kullanıyorum..tatlı loru pastada hiç kullanmamıştım denemek isterim..sevgilerimle..
Canim ellerinize saglik nefis görünüyor
ellerine sağlık harikaaaaaa
Eline sağlık arkadaşım nefis bir pasta olmuş tam bir yaz pastası.Sevgiler
canım çok güzel görünüyor,lezzetide çok güzeldir mutlaka ellerine sağlık...
bernacım beğenmenize sevindim.ellerine sağlık...lor peynirini çok iyi çırpacaksın hiç pütür kalmayacak şekilde.labne kremanın dokusunu biraz daha gevşek yapabilir...birde jöleyi hazırlarken suyu ölçtüğün bardak sanırım büyük olmuş eğer jölede yoğun kıvamlığı olursa daha ocak üzerine pişerken ateşin altını kıs ve azar azar su ilave et. kaşık ile yukarı doğru jöleyi kaldırp dök kıvamı bal gibi olucak.ateşten alınca 1-2 sn sonra yine kaşık ile meyvaların üzerine yavaş yavaş dök.döktüğün yerin üzerinden bir daha geçme...o zaman jölen cam gibi olur...
çok öpüyorum...
Yorum Gönder