15 Nisan 2010 Perşembe

KREMALI BÖREK

4 ad yufka,1 küçük kutu krema 1 çay bardağı süt 1 yumurta sarısı(yüzü için) ve arzu edilen herhangi bir iç malzemesi ben ceviz patates ve acı biberle hazırlamış olduğum iç malzemeyi kullandım nefis oldu tavsiye ederim.



yapılışı.:1 yufka serilir üzerine krema ile sütü karıştırıp bu karışımdan yufkanın her yerine sürelim karşılıklı uçlarını kapatıp elde ettiğimiz kare parçayı 4 e bölüp içmalzemesinde koyup gevşek bir şekilde saralım ikinci yufkayıda aynı şekilde yapalım3.4.yüde yapıp tepsiye dizip yüzüne yumurta sarısından sürelim susam serpiştirip 200C de pişirelim

8 yorum:

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ellerine sağlık.nefis olsada yesem

Tümay dedi ki...

Hiç kremalı börek yememiştim ama lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...

kalpkurabiye dedi ki...

bernacım ellerine sağlık böreğin nefis görünüyor canımm..

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Börekler çıtır çıtır görünüyor, özellikle iç malzemesi ilgimi çekti. Ellerinize sağlık, afiyetler olsun. Sevgiler.

Tarif diyarı dedi ki...

Nefis bir börük olmuş eline sağlık canım.Sizlere afiyet olsun

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik canim...

Ebru Yüksel dedi ki...

Çok güzel bir görüntüsü var. Ellerine sağlık arkadaşım. Sevgiler.

Hatice dedi ki...

çıtır çıtır nefis bir börek olmuş, iç harcı da çok değişik, ellerine sağlık, sevgiler...

Related Posts with Thumbnails