1 Nisan 2010 Perşembe

EV BAKLAVASI


Buda İstanbuldan sevgili ablacığımdan.Harika görünüyor.Ellerine sağlık bitanem.

Ev Baklavası Malzemeleri:


Ev Baklavası Şerbeti:
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
yarım limonun suyu


Ev Baklavası Hamuru:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
100g erimiş tereyağı
1 yumurta


Ev Baklavası İçi:


250g dövülmüş ceviz
ayrıca:
3 paket buğday nişastası (toplam 500g)
150g eritilmiş kızgın tereyağı



Ev Baklavasının Yapılışı:







1. Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. Bunu 15-20 dakika dinlendirin. dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. Kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. Şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun. En üsttekine nişasta serpmeyin. Böylece 16′lı (veya 18′li) 3 grup elde edin.
2. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. Yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz. 16′lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. Bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. İkinci grubu da açıp üzerine serin. Kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. son grubu da açıp en üste serin.
3. Tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. Üzerine – her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp baklavayı soğutun. Şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.




2 yorum:

Magia da Inês dedi ki...

Amiga,
Voltei para uma visitinha...
Seu cantinho é lindo, agradável e de bom gosto.
Muita paz, saúde e sucesso!...


       ( ),,( )
       (=':'=)
  ﻶﻉჱﻶﻉ═¤═(,,)♥(,,)═¤═ﻶﻉჱﻶﻉ

Com carinho, para você e sua família...

Itabira - Brasil

Sevil Şahin dedi ki...

gercekten sahane olmuş ellerine sağlık ablacının
sevgiler

Related Posts with Thumbnails