11 Nisan 2010 Pazar

ÇORBA ÜZERİNE KITIR EKMEKLER



Bayatlayan ekmekleri  Mehtap Ablam hep doğrayıp fırınlar ve çorbaların üzerinde servis yapar.Bende ondan öğrendim.Hem bayat ekmekler dğerleniyor,hemde çorbada çok güzel oluyor.





8 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Bayat ekmekleri bende değerlendiriyorum. Önce sizinde yaptığınız gibi fırınlıyorum. Sonra üzerine ılık tavuk suyu ve sarmısaklı yoğurt gezdiriyorum. Tereyağlı kırmızı biberide en üstte koyup afiyetle yiyoruz.

Saygılarımla.

evra ile dedi ki...

çok güzel bir fikir hakkatten. bayat ekmekler değerlendirilmiş olur ... sevgiler

zafer dedi ki...

ne kadar güzel bir fikir bende çok severim çorbanın yüzünde kıtır ekmeği ama benim kuşlardan bayat ekmek kalmıyorki:))

mehtap kuzucu dedi ki...

zaferciğim kuşlarımın hakkınıda ayırıyorum,çünkü o kadar alıştılarki yıllarca camın önünde beklerler.ama bu fırınlanmış çorbalık ekmekler çok nefis oluyor hele birde kızarmış tereyağında çevrilip üzerine nana,karabiber ve pulbiber konulunca harika oluyor çok uzun sürede saklanabiliyor...

m orhan dedi ki...

Biz bayat ekmekleri ıslatıp yabani güvercinlere atıyoruz. Alıştı Hayvancıklar bekliyorlar ekmekleri atmamızı

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ne güzel yapmışsın. Ülkemde ki, ekmek israfını düşününce ne güzel örnek olmuşsun. Fırınladıktan sonra, ezince galeta unu olarak da kullanabilirsin.
Sevgiyle kal.

kalpkurabiye dedi ki...

bernacım ellerine sağlık nefis oluyor çorbalarla heleki domates çorbası ile:)) birde evde döner yapmak istersen onun altında da çok güzel oluyor:))

Gönülünce dedi ki...

Ekmeklerin en güzel değerlendirilmiş hali...Saklama şeklide çok şık emeklerinize sağlık...
Sevgiler...

Related Posts with Thumbnails