6 Nisan 2010 Salı

AYVA TATLISI

Malzemeleri :
-2 adet ayva
-2 çorba kaşığı nişasta
-1.5 su bardağı toz şeker
-5 adet karanfil
-1 kase vişne kompostosu
-1 paket kaymak veya dondurma



Yapılışı :



Ayvaları ortadan 2′ye kesiniz ve çekirdeklerini çıkartınız ve kabuklarını da iyice soyunuz. Ayvalara şeker ile karanfil ilave ediniz buna suyu da ekleyerek pişmeye bırakın. Pişirdiğiniz bu ayvaları servis tabağına koyun. Vişne kompostosunu nişastayla bağlayarak pişirin. Ayvaların üzerine paylaştırın. Soğuduktan sonra kaymakla zevkinize göre süsleyin
not :benim vişne kompostam olmadığı için ymadım sade oldu buda ayrı güzel oldu ama vişneli denemenizi tavsiye ederim harika oluyor.

2 yorum:

MÜNSTER dedi ki...

Canim benim, seyahatimla ilgili biraktigin yorumuna cok tesekkür ediyor, ellerine saglik diyorum... Sevgilerimle, seni de minigini de kocamn öpüyorum...

estergonyesil dedi ki...

çok güzeldir bence çok severim vişne varsa evde biraz kaynayan suya koyunca çok daha hoş bir tat oluyor ellerine sağlık canım...

Related Posts with Thumbnails