Ben bu tarifi aylar önce yemekteyiz programında görmüştüm.Aslında bildiğimiz fırında tavuk ancak yarışmacı
üzerinin sosunu ,yani yağ ve salçayı ocakta pişirerek yapmıştı.Bende denemiş ve daha lezzetli olduğunu farketmiştim.Ogün bugündür tavuğu hep bu şekilde yapıyorum.Çok lezzetli oluyor.
Nasılmı yaptım.
Önce tavuk pirzolaları tekrardan döverek incellttim.Çünki marketlerde tam dövülmeden veriyorlar.Daha sonra yıkadım ve tuzladım.Borcamın içini yağladım.Patatesleri halka halka kestim ve tabanına dizdim.Üzerine dilimlediğim domates ve biberleri yaydım
Aralarına birkaç diş sarımsağı yarım keserek koydum.Bunların üzerine tavuk pirzolalarımı koydum.Üzerlerine kekik serptimB,raz sıvıyağ ve birkaşık salçayı ocakta biraz çevirdikten sonra üzerine 1 su bardağı suyu döküp biiraz kaynattım.Bu sosuda en üste döktüm.
Daha sonra 200 derece fırında pişirdim.
14 yorum:
ELİNE SAĞLIK BENDE DOMATES SOSU VEYA SALÇAYI BU ŞEKİLDE DÖKÜYORUM SONUÇ MÜKEMMEL OLUYOR,ŞİFA OLSUN
gerçekten böyle daha lezzetli oluyor haklısın canım.sağolasın
Canim benim,,, Senin de ellerine saglik... Bayilirim tavugun her cesidine, afiyetler olsun... Sevgilerimle,
sevgiler canım.teşekkür ederim
sevgiler canım.teşekkür ederim
BU BEĞENDİĞİM MUTFAĞIN BİR KONYA MUTFAĞI OLDUĞUNU ÖĞRENDİM AZ ÖNCE.... EMİNİM ÇOK GÜZELDİR ELLERİNE SAĞLIK
Bernacığım,
harika bir görüntü,lezzeti de o kadar güzeldir sanırım,eline sağlık kardeşim,
sevgiler.
gülsümcüm yoksa hemşerimiyiz.sağol canım ,
hayat cemresi teşekkürler,emin ol tadıda çok güzel
eline sağlık yanına da tereyağlı pilav oldumu değmeyin keyfime
Canim cok tesekkür ediyorum o tatli yorumuna... Bu arada yemek yaparken, biraz cicek, biraz zeytinyagi kullanirim... Sevgilerimle,
ellerinize sağlık.ne güzel görünüyor.sevgiler.
Ellerine sağlık harika olmuş...
Harika olmus ellerinize saglik.
Bende birdahkine böyle deneyecegim.
Sevgilerle.
özlemcim ve peynirli höşmerim çok teşekkürler
Yorum Gönder