27 Mart 2010 Cumartesi

FIRINDA MAKARNA

MALZEME:
kalın tip delikli fırın makarna 1 ad
kaşar peyniri
beyaz peynir
maydonoz
süt
un
tereyağ
tuz,karabiber


YAPILIŞI
makarnalar haşlanır süzülüp soğutulur.diğer tarafta kaşar peyniri ve beyaz peynir rendelenir maydonoz ile beyaz peynir karıştırılır.başka bir tencerede unu kavurup soğuk sütle açarakkaynatırız kaynayan bu karışıma tuz ve karabibride ilave ettikten sonra altını kapatırız elde etmiş olduğumuz bu beşemal sosu makarna ile karıştırırız fırın tepsisi yağlanıp bu karışımın yarısı tepsiye yayılır ve üzerine beyaz peynir koyulur ve tekrar makarna ile kapatılır.beşemal sos ince tabaka halinde üzerine dökülüp kaşar rendesi üzerine serpilir.fırında üzeri kızarana kadar pişirilip sıcak servis yapılır.

7 yorum:

susamcorekotuFeriha dedi ki...

bu akşama yapmayı düşünüyordum senden 1 tabak alsam iyi olur:))
şifa olsun canım sevgiler

umutluhayat dedi ki...

seve seve istediğiniz kadar alabilirsiniz.sevgiler

Melekperim Su dedi ki...

ellerine sağlık canım, çok güzel görünüyor, fakat ondan bi önceki yayınladığın, kremkaramelle kekin aşkı, tatlı krizimi ortaya çıkardı şimdi olsada yasem diye düşündüm, veee hemen mutfağa gidiyorum, sevgilerimle.

umutluhayat dedi ki...

melekperim,kalıptan dolayı aslında herzamanki gibi olmamış karamelli kek.aslında daha güel görünür.deneyince bizimlede paylaşırsan sevinirim.sevgiler

Özlem dedi ki...

Berna'cım,
Ellerine sağlık çok leziz. Bu arada hatırlattığın için teşekkürler, pankek tarifimde kabartma tozunu unutmuşum, hemen ekledim canım.
sevgiler

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Bernacığım ellerine sağlık.Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Canim benim, merhabalar.... Firin makarnan da, karamelli kekin de harika görünüyor, ellerine saglik canim benim.... Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum...

Related Posts with Thumbnails